Pečena slivova marmelada

Pečena slivova marmelada je tista marmelada, ki jo pripravim tako, kot me je naučila moja nona.

Potrebujemo za 10 majhnih vazic:

3kg domačih sliv, 1kg sladkorja Wiener Zucker, cca. 100gr želirnega sladkorja Wiener Zucker

Slive operemo in razpolovimo ter odstanimo koščice.  Razpolovljene slive damo v pekač (klasičen pekač za pečico), posujemo s sladkorjem. Pekač postavimo v pečico, ki smo jo predhodno ogreli na 200 stopinj Celzija in pečemo eno uro in pol (peko prilagodimo glede na to, kako mehke oziroma trde slive uporabimo). Med  peko marmelado nekajkrat premešamo z leseno penovko. Petnajst minut pred koncem pečenja sem tokrat dodala še 150 gr želirnega sladkorja, ker sem želela malo bolj trdo marmelado, ker jo bom uporabila tudi pri peki peciva, kjer mi ustreza, da je marmelada bolj kompaktna. Tako pečene slivove marmelade ne pasiram, ker mi je všeč, da so v njej koščki sliv.

Drugače želirnega sladkorja pri tej marmeladi ne uporabim, saj se med pečenjem ponavadi dovolj zgosti.

Pečeno slivovo marmelado še vročo z zajemalko prelijemo v kozarčke, jih močno zatisnemo in zavijemo v večji prt in pustimo, da se popolnoma ohladi.

Pečena slivova marmelada ima odličen okus, zato zame ne potrebuje nikakršnih dodatkov, ki bi spreminjali okus same slive. Uporabim le sladkor, ker imam rada sladke marmelade.

pečena slivova marmelada

0 comments on “Pečena slivova marmeladaAdd yours →

Dodaj odgovor