Spaghetti “Umbria”

Spaghetti Umbria je hitro pripravljena jed, ki so jo Umbrijci poimenovali kar hrana za reveže, ker je pripravljena iz preprostih sestavin. Dandanes je jed cenjena, saj jo lahko pripravimo iz domačih svežih sestavin.

Za 2 osebi potrebujemo:

250gr špagetov, 2 čebuli, oljčno olje, sol, 2-3 sveža jajca (odvisno od velikosti), parmezan, ovčji sir

 

Špagete skuhamo po navodilih. Medtem na oljčnem olju popražimo čebulo, ki smo jo narezali na tanjše polkroge, da postane zlato rjava. Pazimo, da ne postane suha  in preveč rjava, ker bo postala grenka.

Ko želimo lepo zlato rjavo čebulo, pazimo, da jo počasi med rjavenjem mehčamo. To storimo tako, da ji med praženjem po kapljicah dolivamo vodo.

Ko so špageti kuhani, jih vmešamo v čebulo. Segrejemo in med špagete s čebulo “ubijemo” jajca, ki jih potem z leseno penovko na hitro vmešamo v špagete. Posujemo še s parmezanom in ovčjim sirom ter razdelimo na krožnike.

Ovčji sir lahko nadomestimo s katero drugo vrsto sira, če nam njegov oster  okus ni všeč, lahko pa ga tudi izpustimo.

Fotografiji za tokratno objavo mi je posredovala draga Fb prijateljica Nataša Stermšek, ki redno preizkuša moje recepte. Ker sama recepta za jed nisem še napisala na blog, me je pa na to jed spomnila prav ona, sem ji predala recept, Nataša pa je jed skuhala. Namesto ovčjega sira je uporabila feta sir.

Spaghetti Umbria so odlična jed za vse, ki nismo ravno mesojedci.

Spaghetti “Umbria” Fotografirala in pripravila Nataša Stermšek

0 comments on “Spaghetti “Umbria”Add yours →

Dodaj odgovor