Pečena svinjska rebra

Ko si zaželim pečenih rebrc, najraje izberem tiste kratke, ki imajo malo mesa in take tanke. Mesarji pravijo, da je to samo za dodatek v kakšno okusno enolončnico ? delno se strinjam z njimi, saj tudi v enolončnici prija malo mesnega okusa ? nikakor se pa ne strinjam, da pašejo samo tja ?

Potrebujemo nekaj kosov svinjskih rebr, grobo morsko sol, olje in svinjsko mast.

Večer preden bomo pekli rebrca jih natremo s soljo in vanje vmasiramo olje. Čez noč jih tako “pacamo” v hladilniku.

Naslednji dan damo v pekač žlico svinjske masti ter nasoljena rebrca ter še nekaj olja. Pri temperaturi 200°C jih pečemo odkrite, dokler niso z obeh strani lepo zapečene. Takrat pod njih prilijemo nekaj kapljic vode in pekač pokrijemo, da se še malo dušijo. Temperaturo znižamo na 180°C. Če nimate pekača s pokrovom, si lahko pomagate s peki papirjem. Tako rebrca dušite še pol ure. Vsega skupaj sem jih jaz pekla 1 uro in 30 minut.

Po 1 uri sem v pekač dodala še soljen mlad krompir, ki se je skupaj z rebrci pekel zadnjih 25 minut. Nato sem temperaturo pečice nazaj zvišala na 200°C, da je krompir dobil lepo zlato rjavo povrhnjico.

Na krožniku sem krompir prelila z mešanico 2 žlic kisle smetane, 1 žličko majoneze, ščepcem himalajske soli tee žlico sesekljanega svežega peteršilja.

Poleg se odlično poda sveža solata iz kumar, paradižnika in mlade čebule.

0 comments on “Pečena svinjska rebraAdd yours →

Dodaj odgovor