Ideja za hitro kosilo.
Tortelini so odlična izbira, ko nam primanjkuje časa in bi želeli nasitno kosilo. Tokrat sem izbrala pirine s pršutom. Za hitro pripravljeno omako sem izbrala sestavine, ki so pripravljene v nekaj minutah; pražena čebula, sveži šampinjoni, listi mlade špinače ter smetana. Ko pripravljam omake s smetano, raje izberem smetano za stepanje, ker da bolj poln in kremast okus od tiste za kuhanje.
Za 2 osebi potrebujemo: 250 g pirinih tortelinov, 1 manjša čebula, 150 g svežih šampinjonov, pest mladih špinačnih listov, 100 ml smetane za stepanje (ali za kuhanje), olje, sol, poper
Priprava:
- Šampinjone očistimo, operemo in narežemo na lističe.
- Čebulo olupimo, prerežemo na pol in narežemo na tanjše rezine.
- V ponvi segrejemo olje, popražimo čebulo. Ko postane zlato rjava, jo vzamemo iz ponve in položimo na papirnato brisačko, da popivna odvečno maščobo.
- V ponvi na isti maščobi prepražimo nalistane šampinjone, ko spustijo vodo jih solimo. Pražimo nekaj minut.
- V slanem kropu po navodilih proizvajalca skuhamo pirine torteline.
- K šampinjonom dodamo praženo čebulo in špinačne liste. Premešamo in pražimo 2 – 3 minute.
- Prilijemo smetano. Premešamo in po potrebi solimo.
- Kuhane torteline odcedimo in vmešamo v omako. Premešamo.
- Dodamo še ščepec popra.
- Servirane na krožniku po želji posujemo še z ribanim parmezanom.
0 comments on “Pirini tortelini s hitro omako”Add yours →