Piščančja jetrca in ledvičke s krompirjem in čebulo

Piščančja jetrca in ledvičke s krompirjem in čebulo, Foto: Selma Bizjak

Količina: za 2 osebi

Zahtevnost: Preprosto

Čas priprave: 30 minut

Sestavine:

  • 400 g piščančjih jetrc in ledvičk
  • 1 večja čebula
  • 2 – 3 krompirji
  • 1 dl črnega vina
  • sončnično olje za cvrtje
  • oljčno olje
  • rožmarin
  • drobnjak
  • peteršilj
  • sol
  • granatno jabolko
Piščančja jetrca in ledvičke s krompirjem in čebulo, Foto: Selma Bizjak

Priprava:

  1. Najprej olupimo krompir in ga narežemo na primerne kocke. Operemo jih pod tekočo vodo in osušimo na brisački. Posujemo jih z rožmarinom, drobnjakom in s soljo. V ponvi segrejemo sončnično olje in ocvremo krompir (10 – 15 minut).
  2. Medtem na malo oljčnega olja zarumenimo sesekljano čebulo. Ko dobi barvo dodamo piščančjo drobovino, ki smo jo oprali in osušili na papirnati brisački. Nekaj časa pražimo ( cca. 15 minut), nato zalijemo z rdečim vinom. Ko je krompir ocvrt in je vino v ponvi izhlapelo, dodamo ocvrte kocke krompirja, ki smo jih odvečnega olja od cvrtja »osušili« na papirnati brisački.
  3. Vse skupaj pustimo še 5 minut v ponvi, da se okusi prepojijo. Postrežemo še toplo. Na servirnih krožnikih posujemo s sveže sesekljanim peteršiljem in zrni granatnega jabolka.

Dober tek!

Recept je nastal za tednik Domovina.

0 comments on “Piščančja jetrca in ledvičke s krompirjem in čebuloAdd yours →

Dodaj odgovor