
Količina: za 2 osebi
Zahtevnost: Preprosto
Čas priprave: 30 minut
Sestavine:
- 400 g piščančjih jetrc in ledvičk
- 1 večja čebula
- 2 – 3 krompirji
- 1 dl črnega vina
- sončnično olje za cvrtje
- oljčno olje
- rožmarin
- drobnjak
- peteršilj
- sol
- granatno jabolko

Priprava:
- Najprej olupimo krompir in ga narežemo na primerne kocke. Operemo jih pod tekočo vodo in osušimo na brisački. Posujemo jih z rožmarinom, drobnjakom in s soljo. V ponvi segrejemo sončnično olje in ocvremo krompir (10 – 15 minut).
- Medtem na malo oljčnega olja zarumenimo sesekljano čebulo. Ko dobi barvo dodamo piščančjo drobovino, ki smo jo oprali in osušili na papirnati brisački. Nekaj časa pražimo ( cca. 15 minut), nato zalijemo z rdečim vinom. Ko je krompir ocvrt in je vino v ponvi izhlapelo, dodamo ocvrte kocke krompirja, ki smo jih odvečnega olja od cvrtja »osušili« na papirnati brisački.
- Vse skupaj pustimo še 5 minut v ponvi, da se okusi prepojijo. Postrežemo še toplo. Na servirnih krožnikih posujemo s sveže sesekljanim peteršiljem in zrni granatnega jabolka.
Dober tek!
Recept je nastal za tednik Domovina.
0 comments on “Piščančja jetrca in ledvičke s krompirjem in čebulo”Add yours →