Puhast biskvit s čokoladno kremo in rikoto

Puhast kolač s čokoladno kremo in rikoto, Foto: Selma Bizjak

Količina: za 6 – 8 oseb

Zahtevnost: Preprosto

Čas priprave: 40 minut

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 100 g sladkorja
  • 2 zavitka vanili sladkorja z okusom limone
  • 150 g mehke bele moke
  • 50 ml mleka
  • 50 ml oljčnega olja
  • 6 g pecilnega praška
  • 150 g rikote
  • 2 jž sladkorja
  • čokoladni namaz
Puhast kolač s čokoladno kremo in rikoto, Foto: Selma Bizjak

Priprava:

  1. Dno pekača s premerom 22 cm obložimo s papirjem za peko, obod pa z notranje strani premažemo z maslom. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija, enakomerno gretje spodaj/zgoraj.
  2. Rikoto zamešamo s sladkorjem. Ostale sestavine, razen čokoladnega namaza, damo v skledo in premešamo z ročno ali električno metlico. Maso z žlico predenemo v pekač. Po površini, neenakomerno z žlico posujemo sladkano rikoto in čokoladni namaz.
  3. Postavimo v pečico, na srednji nivo in pečemo 25 – 30 minut. Preden vzamemo iz pečice, preverimo ali je pečno z lesenim nabodalcem. Pečeno posujemo s sladkorjem v prahu. Rahlo ohladimo in ponudimo lahko še mlačno.

Prijetno sladkanje!

Recept je nastal za tednik Domovina.

0 comments on “Puhast biskvit s čokoladno kremo in rikotoAdd yours →

Dodaj odgovor