
Količina: za 6 – 8 oseb
Zahtevnost: Preprosto
Čas priprave: 40 minut
Sestavine:
- 2 jajci
- 100 g sladkorja
- 2 zavitka vanili sladkorja z okusom limone
- 150 g mehke bele moke
- 50 ml mleka
- 50 ml oljčnega olja
- 6 g pecilnega praška
- 150 g rikote
- 2 jž sladkorja
- čokoladni namaz

Priprava:
- Dno pekača s premerom 22 cm obložimo s papirjem za peko, obod pa z notranje strani premažemo z maslom. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija, enakomerno gretje spodaj/zgoraj.
- Rikoto zamešamo s sladkorjem. Ostale sestavine, razen čokoladnega namaza, damo v skledo in premešamo z ročno ali električno metlico. Maso z žlico predenemo v pekač. Po površini, neenakomerno z žlico posujemo sladkano rikoto in čokoladni namaz.
- Postavimo v pečico, na srednji nivo in pečemo 25 – 30 minut. Preden vzamemo iz pečice, preverimo ali je pečno z lesenim nabodalcem. Pečeno posujemo s sladkorjem v prahu. Rahlo ohladimo in ponudimo lahko še mlačno.
Prijetno sladkanje!
Recept je nastal za tednik Domovina.
0 comments on “Puhast biskvit s čokoladno kremo in rikoto”Add yours →