Piščančji file z italijanskimi začimbami

Piščančji file z italijanskimi začimbami

količino prilagodimo št. oseb

Potrebujemo: piščančje prsi, Bio italijansko začimbno mešanico Sonnentor, sol, olje, rahlo pekoči ajvar Droga

Priprava:

1. Piščančji file operemo in posušimo s papirnato brisačko.

2. Natremo ga s soljo in Bio italijansko začimbno mešanico Sonnentor.

3. Meso nato prelijemo z oljem in s prsti še enkrat vtremo posuto sol in začimbno mešanico.

4. Meso naj v marinadi počiva dobro uro.

5. Segrejemo zunanji žar ali žar ponev.

6. Meso pečemo približno 15 – 20 minut, odvisno od debeline fileja.

7. Ko je pečeno, ga predenemo na servirni krožnik in prelijemo z limoninim sokom.

8. Zraven ponudimo še rahlo pekoči ajvar Droga.

Piščančji file z italijanskimi začimbami

0 comments on “Piščančji file z italijanskimi začimbamiAdd yours →

Dodaj odgovor