Solata s piro

Solata s piro

za 4 osebe – kot priloga

Potrebujemo: 100 g pire, 4 fileti paprike Droga, 12 delikatesnih kumaric Droga, mini mozzarelle, 11 črnih oliv, 6 artičok v olju, 6 češnjevih paradižnikov, 1 par hrenovk, sol, olje, bel balzamični kis, bio origano

Priprava:

1. Piro operemo pod tekočo vodo in skuhamo po navodilih na embalaži.

2. Kuhano odcedimo in ohladimo. Damo v večjo skledo.

3. Papriko fileti Droga narežemo na majhne koščke.

4. Delikatesne kumarice Droga narežemo na kolobarje. Oboje dodamo k piri.

5. Črne olive odcedimo in jih dodamo v skledo.

6. Odcedimo še mini mozzarelle, jih dodamo v skledo in posujemo z bio origanom.

Solata s piro

7. Piri dodamo še na drobno nasekljano belo čebulo, artičoke in na polovico prerezane češnjeve paradižnike.

Solata s piro

8. Sestavine dobro premešamo in prilijemo 2 jž olja, 1 jž belega balzamičnega kisa ter ščepec soli.

Solata s piro

9. Kot zadnje dodamo na kolobarje pečene hrenovke.

Solata s piro

10. Pirino solato čez noč pustimo v hladilniku in jo postrežemo hladno.

Solata s piro

0 comments on “Solata s piroAdd yours →

Dodaj odgovor