za 4 osebe – kot priloga
Potrebujemo: 100 g pire, 4 fileti paprike Droga, 12 delikatesnih kumaric Droga, mini mozzarelle, 11 črnih oliv, 6 artičok v olju, 6 češnjevih paradižnikov, 1 par hrenovk, sol, olje, bel balzamični kis, bio origano
Priprava:
1. Piro operemo pod tekočo vodo in skuhamo po navodilih na embalaži.
2. Kuhano odcedimo in ohladimo. Damo v večjo skledo.
3. Papriko fileti Droga narežemo na majhne koščke.
4. Delikatesne kumarice Droga narežemo na kolobarje. Oboje dodamo k piri.
5. Črne olive odcedimo in jih dodamo v skledo.
6. Odcedimo še mini mozzarelle, jih dodamo v skledo in posujemo z bio origanom.
7. Piri dodamo še na drobno nasekljano belo čebulo, artičoke in na polovico prerezane češnjeve paradižnike.
8. Sestavine dobro premešamo in prilijemo 2 jž olja, 1 jž belega balzamičnega kisa ter ščepec soli.
9. Kot zadnje dodamo na kolobarje pečene hrenovke.
10. Pirino solato čez noč pustimo v hladilniku in jo postrežemo hladno.
0 comments on “Solata s piro”Add yours →