Količina: za 2 osebi
Zahtevnost: Preprosto
Čas priprave: 40 minut
Sestavine:
- 300 g piščančjega fileja
- 250 g češnjevega paradižnika
- 2 jušni žlici kaper
- 4 jušne žlice razkoščičenih črnih oliv
- 1 jušna žlica razkoščičenih zelenih oliv
- 50 ml belega vina
- 1 manjša čebula
- sol
- origano
- svež peteršilj
- oljčno olje
Priprava:
- Piščančji file operemo, osušimo z brisačko in ga narežemo najprej na 2 cm trakove, nato pa le-te še na 2 cm kocke, ki jih solimo. Soljene povaljamo v ostri moki.
- V ponvi segrejemo oljčno olje.
- Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine, ki jih popražimo na vročem olju. Ko čebula postane zlato-rumene barve, dodamo še koščke pomokanega piščančjega mesa. Pečemo ga toliko časa, da postane zlato-rjave barve. Nato v ponev prilijemo belo vino in poičakamo, da izhlapi.
- V ponev dodamo še na polovico prerezane češnjev paradižnik, kapre ter zelene in črne olive. Solimo in posujemo z origanom. Ponev pokrijemo in na zmerni temperaturi dušimo še 15 minut.
- Serviramo na krožnike, na meso dodamo še sesekljan svež peteršilj.
- Jed lahko uživamo samostojno ali s prilogo (krompir, testenine, riž), lahko pa uporabimo tudi kot nadev v tortiljah.
Dober tek!
Recept je nastal za tednik Domovina.
0 comments on “Piščančji grižljajčki po mediteransko”Add yours →