Piščančji grižljajčki po mediteransko

Piščančji grižljajčki po mediteransko Foto: Selma Bizjak

Količina: za 2 osebi

Zahtevnost: Preprosto

Čas priprave: 40 minut

Sestavine:

  • 300 g piščančjega fileja
  • 250 g češnjevega paradižnika
  • 2 jušni žlici kaper
  • 4 jušne žlice razkoščičenih črnih oliv
  • 1 jušna žlica razkoščičenih zelenih oliv
  • 50 ml belega vina
  • 1 manjša čebula
  • sol
  • origano
  • svež peteršilj
  • oljčno olje

Priprava:

  1. Piščančji file operemo, osušimo z brisačko in ga narežemo najprej na 2 cm trakove, nato pa le-te še na 2 cm kocke, ki jih solimo. Soljene povaljamo v ostri moki.
  2. V ponvi segrejemo oljčno olje.
  3. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine, ki jih popražimo na vročem olju. Ko čebula postane zlato-rumene barve, dodamo še koščke pomokanega piščančjega mesa. Pečemo ga toliko časa, da postane zlato-rjave barve. Nato v ponev prilijemo belo vino in poičakamo, da izhlapi.
  4. V ponev dodamo še na polovico prerezane češnjev paradižnik, kapre ter zelene in črne olive. Solimo in posujemo z origanom. Ponev pokrijemo in na zmerni temperaturi dušimo še 15 minut.
  5. Serviramo na krožnike, na meso dodamo še sesekljan svež peteršilj.
  6. Jed lahko uživamo samostojno ali s prilogo (krompir, testenine, riž), lahko pa uporabimo tudi kot nadev v tortiljah.

Dober tek!

Piščančji grižljajčki po mediteransko Foto: Selma Bizjak

Recept je nastal za tednik Domovina.

0 comments on “Piščančji grižljajčki po mediteranskoAdd yours →

Dodaj odgovor