Valoviti rezanci s tunino kremo Foto: Selma Bizjak

Valoviti rezanci s tunino kremo

Valoviti rezanci s tunino kremo Foto: Selma Bizjak

Količina: za 1 osebo

Zahtevnost: Preprosto

Čas priprave: 10 minut

Sestavine:

  • 120 g valovitih rezancev
  • 80 g tune v oljčnem olju
  • 4 jž parmezana
  • pest črnih razkoščičenih oliv
  • 4 jž vode od kuhanja
  • 4 jž smetane za kuhanje
  • sol
  • voda
  • origano (svež ali sušen)

Priprava:

  1. V slanem kropuskuhamo valovite rezance po navodilih proizvajalca.
  2. Medtem s paličnim mešalnikom obdelamo tuno, riban parmezan, vodo od kuhanja testenin in smetano za kuhanje, da dobimo gladko kremo.
  3. Črne razkoščičene olive narežemo na kolobarje.
  4. Ko so valoviti rezanci kuhani, jih odcedimo in vmešamo v tunino kremo. Takoj jih postrežemo na krožnik, dodamo na kolobarje narezane črne olive, posujemo še malce ribanega parmezana in svež ali sušen origano.

Dober tek!

Valoviti rezanci s tunino kremo Foto: Selma Bizjak

Recept je nastal za tednik Domovina.

0 comments on “Valoviti rezanci s tunino kremoAdd yours →

Dodaj odgovor