Pizza rogljički

So idealna izbira za raznorazne pogostitve, rojstnodnevne zabave, ob gledanju tekem po TV, za “s sabo” na šolske ali družinske izlete, pohode, jeseni tudi za v trgatev, … So mehki, okusni in nasitni. Polnimo jih lahko čisto po svojem okusu. Če jih pravilno shranimo, ohranijo svežino čez cel dan.

Pizza rogljički

Za 4 rogljičke potrebujemo: približno 400 g testa za pizzo (moje recepte najdete na povezavi TUKAJ), paradižnikovo omako, 2 rezini kuhanega pršuta, 100 g ribanega mozzarella sira, mešanico italijanskih začimb (bazilika, origano, majaron, timijan,…)

Priprava:

  1. Testo za pizzo pripravimo po izbranem receptu. Imejmo v mislih, da za en rogljiček porabimo približno 100 g testa. Testo lahko pripravimo tudi prejšnji dan in ga hranimo v hladilniku. Tako bo še lažje prebavljivo. Pazimo pa, da ga pred peko vzamemo iz hladilnika vsaj dve uri prej.
  2. Pečico segrejemo na 200°C, enakomerno gretje spodaj/zgoraj.
  3. Testo razvaljamo v krog in iz njega izrežemo 4 enake trikotnike.
  4. Vsak trikotnik testa najprej premažemo s paradižnikovo omako.
  5. Dodamo 1/2 rezine kuhanega pršuta.
  6. Nato dodamo še ribano mozzarello.
  7. Posujemo z izbranimi začimbami in zavijemo v obliko rogljička.
  8. Vsak rogljiček po vrhu premažemo s paradižnikovo omako in dodamo še malo ribane mozzarelle.
  9. Rogljičke postavimo na s papirjem za peko obložen pekač in postavimo v pečico na srednje vodilo.
  10. Pečemo 15 – 20 minut, da postanejo lepo zlato rjave barve.
  11. Ponudimo lahko tople ali hladne.
  12. Uživamo jih lahko tudi naslednji dan.
Pizza rogljiček
Pizza rogljiček

Dober tek!

Selma Bizjak, kulinarični blog Sladko Slane Brbončice www.sladkoslanebrboncice.si

0 comments on “Pizza rogljičkiAdd yours →

Dodaj odgovor