Gre za zelo enostavno in hitro pripravljeno jed. Še največ časa porabimo za mešanje polente. Tartufata da jedi poseben vonj in okus, ki nam je lahko všeč ali pa tudi ne. Zato je tokratni recept namenjen le tistim, ki vam je okus in vonj tartufov všeč.
Za 2 osebi potrebujemo: 250 g polente, 1 l vode, sol, 1 jušno žlico oljčnega olja, 1 jušno žlico tartufate (količino lahko prilagodite svojemu okusu), pest grobo strtih orehov, grobo riban parmezan, šopek svežega sesekljanega peteršilja
Priprava:
- V loncu zavremo vodo.
- Dodamo sol in oljčno olje .
- Ko voda zavre, med nenehnim mešanjem stresamo polento in jo kuhamo po navodilih proizvajalca. Čas kuhanja je odvisen od tega ali ste izbrali instant ali klasično polento in se lahko giblje od nekaj minut do tri četrt ure.
- Medtem grobo stremo orehe in sesekljamo svež peteršilj.
- Tik preden je polenta kuhana dodamo tartufato in še enkrat dobro premešamo.
- Polento s tartufato serviramo na krožnika.
- Posujemo z grobo strtimi orehi, grobo ribanim parmezanom ter s sesekljanim peteršiljem.
- Postrežemo takoj kot samostojno vegetarijansko jed ali kot prilogo izbrani mesni jedi.
Dober tek!
Selma Bizjak, kulinarični blog Sladko Slane Brbončice www.sladkoslanebrboncice.si
0 comments on “Polenta s tartufato”Add yours →