Rezanci iz jajčevcev s paradižnikovo omako

Jed je primerna za vse, ki se izogibate ogljikovih hidratov. Tudi jajčevci so lahko nasitni in predvsem okusni.

Rezanci iz jajčevcev s paradižnikovo omako Foto: Selma Bizjak

Količina: za 1 osebo

Zahtevnost: Preprosto

Čas priprave: 25 minut

Sestavine:

  • 1 podolgovat jajčevec
  • ostra moka
  • 100 g pelatov ali češnjevega paradižnika
  • ½ manjše čebule
  • strok česna
  • origano
  • bazilika
  • 1 Burrata (sir)
  • parmezan
  • oljčno olje
  • sol
  • sladkor

Priprava

  1. Pripravimo paradižnikovo omako. Na oljčnem olju popražimo čebulo in česen. Dodamo sesekljane paradižnike, origano, baziliko, sladkor in sol. Omako pokrito kuhamo 15 minut, nato odkrijemo, temperaturo kuhališča zvišamo in zgostimo.
  2. Medtem jajčevec operemo, osušimo s papirnato brisačko ter odrežemo zgornji bet. Po dolžini jo narežemo na tanke rezine. Vsako rezino nato po dolžini narežemo na tanke rezine, debeline tankega rezanca. Narezane jajčevce povaljamo v ostri moki in na hitro popečemo v ponvi, v kateri smo predhodno segreli oljčno olje. Pečene odstavimo na papirnato brisačko, da popivna odvečno olje.
  3. Tako pripravljen jajčevec vmešamo v paradižnikovo omako. Počakamo par minut, da se sestavine povežejo.
  4. Jed serviramo na krožnik, dodamo sir Burrata ter posujemo z ribanim parmezanom. Pokapamo še z malce oljčnega olja.
  5. Če želimo pripraviti brez glutensko jed, ostro moko zamenjamo z riževo.
  6. Poleg lahko ponudimo svež, hrustljav kruh ali grisine.

Dober tek!

www.sladkoslanebrboncice.si

0 comments on “Rezanci iz jajčevcev s paradižnikovo omakoAdd yours →

Dodaj odgovor