Jed je primerna za vse, ki se izogibate ogljikovih hidratov. Tudi jajčevci so lahko nasitni in predvsem okusni.
Količina: za 1 osebo
Zahtevnost: Preprosto
Čas priprave: 25 minut
Sestavine:
- 1 podolgovat jajčevec
- ostra moka
- 100 g pelatov ali češnjevega paradižnika
- ½ manjše čebule
- strok česna
- origano
- bazilika
- 1 Burrata (sir)
- parmezan
- oljčno olje
- sol
- sladkor
Priprava
- Pripravimo paradižnikovo omako. Na oljčnem olju popražimo čebulo in česen. Dodamo sesekljane paradižnike, origano, baziliko, sladkor in sol. Omako pokrito kuhamo 15 minut, nato odkrijemo, temperaturo kuhališča zvišamo in zgostimo.
- Medtem jajčevec operemo, osušimo s papirnato brisačko ter odrežemo zgornji bet. Po dolžini jo narežemo na tanke rezine. Vsako rezino nato po dolžini narežemo na tanke rezine, debeline tankega rezanca. Narezane jajčevce povaljamo v ostri moki in na hitro popečemo v ponvi, v kateri smo predhodno segreli oljčno olje. Pečene odstavimo na papirnato brisačko, da popivna odvečno olje.
- Tako pripravljen jajčevec vmešamo v paradižnikovo omako. Počakamo par minut, da se sestavine povežejo.
- Jed serviramo na krožnik, dodamo sir Burrata ter posujemo z ribanim parmezanom. Pokapamo še z malce oljčnega olja.
- Če želimo pripraviti brez glutensko jed, ostro moko zamenjamo z riževo.
- Poleg lahko ponudimo svež, hrustljav kruh ali grisine.
Dober tek!
www.sladkoslanebrboncice.si
0 comments on “Rezanci iz jajčevcev s paradižnikovo omako”Add yours →