Poletna zelenjavna mineštrca

Poletna zelenjavna mineštrca Foto: Selma Bizjak

Količina: za 2 – 4 osebe

Zahtevnost: Preprosto

Čas priprav 35 – 45 minut

Sestavine:

  • 100 g krompirja
  • 1 – 2 bučki
  • 2  večja korenčka
  • 2 jušni žlici paradižnikovega soka
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 10 cm kos stebelne zelene
  • 1 majhna čebula
  • 10 stročjih fižolov
  • 2 jušni žlici mladega fižola v zrnju
  • ½ rdeče paprike
  • oljčno olje
  • rezina masla
  • sol

Priprava:

  1. Najprej pripravimo zelenjavo, jo operemo, očistimo in olupimo. Krompir, korenje in bučke narežemo na majhne kocke, stročji fižol narežemo, rdečo papriko narežemo na tanke kolobarje, mlad fižol oluščimo, čebulo drobno sesekljamo, stebelno zeleno narežemo na kolobarje.
  2. Posebej v slanem kropu oparimo stroji fižol in mlad fižol.
  3. V  drugem loncu segrejemo 2 jušni žlici oljčnega olja in tanko rezino masla. Popražimo čebulo, da zarumeni ter dodamo krompir, bučke, korenje in zeleno. Pokrito kuhamo dokler ne postane zelenjava mehka (30 min). Iz lonca vzamemo nekaj žlic zelenjave, ostalo obdelamo s paličnim mešalnikom, dodamo še dve jušni žlici paradižnikovega soka. Po potrebi zelenjavno juho še solimo.
  4. Ko imamo vse kuhano, v globoke krožnike ali jušne skodelice prilijemo najprej pasirano zelenjavno juho, v sredino vsakega krožnika pa še prihranjeno kuhano zelenjavo ter obe vrsti fižola, dodamo še nekaj kolobarjev rdeče paprike. Po želji dodamo še nekaj kapljic oljčnega olja.

Dober tek!

Recept je nastal za tednik Domovina www.domovina.je

0 comments on “Poletna zelenjavna mineštrcaAdd yours →

Dodaj odgovor