Pomladna solata s sirom

Svežino pomladne solate zaokrožuje okus ocvrtega sira za žar. Poskusite, ne bo vam žal!

Pomladna solata s sirom Foto: Selma Bizjak

Količina: za 1 osebo

Zahtevnost: Enostavno

Čas priprave: 15 minut

Sestavine: 100 g mešane listnate solate (berivka, rdeča berivka, mlada špinača, listi rdeče pese, rukola, motovilec), 3 redkvice, 3 jagode, 4 češnjeve paradižnike, 2 jušni žlici čičerike, 100 g sira za žar, krušne drobtine, moka, jajce, olje za cvrtje, sol, 2 žlici kisle smetane, koper, oljčno olje, balzamični kis

Priprava:

  1. V manjši ponvi segrejemo olje.
  2. Sir odrežemo tako, da dobimo trikotnik.
  3. Povaljamo ga v moki, razžvrkljanem jajcu in nazadnje še v drobtinah.
  4. Ko je olje dovolj vroče, ocvremo sir.
  5. Medtem operemo mešanico listnatih solat, redkvice, jagode in češnjeve paradižnike.
  6. Čičeriko odcedimo in operemo pod tekočo vodo.
  7. Solate osušimo na papirnati brisački.
  8. Redkvice narežemo na zelo tanke kolobarje, jagode in paradižnike pa na debelejše.
  9. V globokem, večjem krožniku sestavimo solato.
  10. Najprej mešanico listnatih solat, sledi čičerika, kolobarji redkvic, jagod in češnjevega paradižnika.
  11. V skodelici zamešamo jogurt in koper.
  12. Solato solimo ter prelijemo z oljčnim oljem in balzamičnim kisom.
  13. V sredino solate postavimo trikotnik ocvrtega sira.
  14. Nazadnje dodamo še preliv iz kisle smetane in kopra.

Dober tek!

www.sladkoslanebrboncice.si

Recept je nastal za spletni medij www.domovina.je

0 comments on “Pomladna solata s siromAdd yours →

Dodaj odgovor