Puhasta rolada

Video recept

Puhasta rolada - lahko kot papirček dobra kot grom
Puhasta rolada

Za to puhasto rolado potrebujemo: 4 sveža jajca, 4 žlice mrzle vode, 20 dag sladkorja, 1 zavitek vanili sladkorja, 15 dag moke, 1/2 zavitka pecilnega praška, sladkor v prahu, marmelado ali sadje in stepeno smetano.

Najprej ločimo beljake in rumenjake. Nato beljake z vodo stepemo v sneg, postopoma dodajamo mešanico sladkorja in vanili sladkorja. Ko imamo svetleč bel sneg, dodamo rumenjake ter na koncu še moko v katero smo vmešali pecilni prašek.

Pripravljeno maso prelijemo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem. Pekač postavimo v predhodno ogreto pečico na 160 stopinj Celzija. Pečemo točno 15 minut in nič več. Ko jo vzamemo iz pečice, se nam bo morda zdela še rahlo surova, vendar ni.

Na delovni pult smo že prej razgrnili čisto kuhinjsko krpo in sedaj na njo obrnemo pečeno rolado, proti nam gleda spodnja stran rolade, ki je prekrita s peki papirjem. Z vlažno krpo “obrišemo” peki papir in ga odstranimo. Rolado zavijemo v suho krpo in počakamo, da se ohladi. Nato jo odvijemo in namažemo s poljubno marmelado, lahko pa tudi s poljubnim sadjem in smetano. To zadnjo jaz raje pripravim v času, ko se dobi sveže sadje. Zavito rolado posujemo na debelo s sladkorjem v prahu.

Jaz bom danes rolado namazala z domačo marelično marmelado.
Puhasta rolada - lahko kot papirček dobra kot grom
Puhasta rolada

 

 

0 comments on “Puhasta roladaAdd yours →

Dodaj odgovor