Osebno imam raje bolj moker pražen krompir, tak, da že meji bolj na pirejasto strukturo 🙂
Potrebujemo: 1 kg rumenega kuhanega krompirja, žlico olja, žlico svinjske masti z ocvirki, 2 čebuli, sol poper, 1-2 zajemalki čiste zakuhane juhe, sveže seskljan peteršilj, če nam je všeč.
Kuhan krompir olupimo. V veliki ponvi segrejemo maščobo in na njej prepražimo narezano čebulo, da postane zlato rjava. Dodamo cel krompir in ga s kuhalnico zmečkamo. Solimo in popramo po okusu. Dobro premešamo in dolijemo zajemalko čiste juhe, spet premešamo, če se nam krompir zdi preveč suh, dolijemo še eno zajemalko čiste juhe. Če smo ljubitelji peteršilja, laho v krompir vmešamo še sveže sesekljan peteršilj.
Krompir oblikujemo z zajemalko in ga postavimo na krožnik.
Ker obožujem praženo čebulo, jo vedno nekaj prihranim ter jo dodatno posujem na krompir ob serviranju jedi.
0 comments on “Pražen krompir po moje”Add yours →