Ravioli z omako iz smetane, rdečega radiča in orehov

Prepričana sem, da se marsikomu med nami vsake toliko zgodi, da ni časa za pripravo bolj zahtevnega kosila, bi pa ob uri le-tega vseeno radi imeli na mizi okusen obrok. Hitra rešitev so polnjene testenine različnih nadevov, ki jih lahko pripravimo z različnimi omakami.

Ravioli z omako iz smetane, rdečega radiča in orehov

Potrebujemo: 250 g raviolov s sirom (uporabila sem kupljene, ki so kuhani v 2 minutah), 200 ml smetane za kuhanje, 2 – 3 liste rdečega radiča (jesenskega ali treviškega), pest orehov, 2 jž ribanega parmezana, oljčno olje, sol, poper

Priprava:

  1. Raviole skuhamo v slanem kropu po navodilih proizvajalca.
  2. Liste radiča operemo in osušimo s papirnato brisačko. Narežemo jih na trakove.
  3. Jedrca orehov grobo sesekljamo.
  4. Medtem v globoki ponvi segrejemo oljčno olje in na njem na hitro popražimo na trakove narezan radič in grobo sesekljane orehe.
  5. Prilijemo smetano, jo rahlo solimo in popramo.
  6. Vmešamo še riban parmezan in lonec odstavimo.
  7. Kuhane raviole odcedimo in takoj vmešamo v pripravljeno omako ter postrežemo.
  8. Po želji na servirnem krožniku dekoriramo z nekaj trakovi radiča in žličko grobo sesekljanih orehov.
Ravioli z omako iz smetane, rdečega radiča in orehov

Pa dober tek!

Selma Bizjak, kulinarični blog Sladko Slane Brbončice www.sladkoslanebrboncice.si

0 comments on “Ravioli z omako iz smetane, rdečega radiča in orehovAdd yours →

Dodaj odgovor