Prepričana sem, da se marsikomu med nami vsake toliko zgodi, da ni časa za pripravo bolj zahtevnega kosila, bi pa ob uri le-tega vseeno radi imeli na mizi okusen obrok. Hitra rešitev so polnjene testenine različnih nadevov, ki jih lahko pripravimo z različnimi omakami.

Potrebujemo: 250 g raviolov s sirom (uporabila sem kupljene, ki so kuhani v 2 minutah), 200 ml smetane za kuhanje, 2 – 3 liste rdečega radiča (jesenskega ali treviškega), pest orehov, 2 jž ribanega parmezana, oljčno olje, sol, poper
Priprava:
- Raviole skuhamo v slanem kropu po navodilih proizvajalca.
- Liste radiča operemo in osušimo s papirnato brisačko. Narežemo jih na trakove.
- Jedrca orehov grobo sesekljamo.
- Medtem v globoki ponvi segrejemo oljčno olje in na njem na hitro popražimo na trakove narezan radič in grobo sesekljane orehe.
- Prilijemo smetano, jo rahlo solimo in popramo.
- Vmešamo še riban parmezan in lonec odstavimo.
- Kuhane raviole odcedimo in takoj vmešamo v pripravljeno omako ter postrežemo.
- Po želji na servirnem krožniku dekoriramo z nekaj trakovi radiča in žličko grobo sesekljanih orehov.

Pa dober tek!
Selma Bizjak, kulinarični blog Sladko Slane Brbončice www.sladkoslanebrboncice.si
0 comments on “Ravioli z omako iz smetane, rdečega radiča in orehov”Add yours →