Sirna pita

Pogovorno mu rečemo kar burek, čeprav mislim, da je burek samo mesni, pita pa je sirna.

No, za mojo sirno pito v kvadratnem pekaču 20x20cm sem uporabila:

4 kupljene liste vlečenega testa, 4 cm masla Pomurskih mlekarn, 500gr nepasirane skute Pomurskih mlekarn, 180 ml jogurta Pomurskih mlekarn, 3 žlice kisle smetane Pomurskih mlekarn, 1 jajce in ščepec soli.

Najprej sem maslo raztopila. Nato sem z njim premazala pekač in obložila z dvema listoma vlečenega testa, katera sem prilagodila velikosti pekača, tako so mi nastali 4 manjši listi za podlago. Vsakega posebej sem namazala z maslom. Nadev sem naredila iz ostalih sestavin, ki sem jih na rahlo premešamo, da je skuta ostala v grudicah. Torej na liste testa sem dala prvo plast nadeva, nato sem ponovila še dvakrat s testom. Na zadnjo plast testa sem potresla skuto ter natrgana nekaj ostankov testa in z žlico premazala skuto preko testa. Na vrh sem narezana še tanke rezine masla.

Pekla sem 40 minut pri 200°C.

0 comments on “Sirna pitaAdd yours →

Dodaj odgovor