Potrebujemo: 1 večji jajčevec, 1 list kupljenega vlečenega testa, 1 mozzarello, 100gr feta sira, paradižnikovo omako, parmezan, maslo, sol, sveže liste bazilike.
Jajčevec operemo in narežemo na kolobarje, ki jih oparimo v slanem kropu. Nato jih dobro odcedimo. Keramični pekač namažemo z maslom. Vanj položimo prepolovljen list vlečenega testa. Polovici med sabo prav tako namažemo z maslom. Na testo položimo rezine jajčevcev, tesno eno ob drugi. Čez jajčevce namažemo paradižnikovo omako. Nato rezine mozzarelle in spet paradižnikovo omako, čez katero nadrobimo feta sir ter vse posujemo s parmezanom. Z vilico rahlo premešamo vrhnjo plast, da je ponekod več paradižnika, drugje več sira.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 200°C. Jed pečemo 25-30 minut. Zadnjih par minut vklopimo ventilacijo, da postane jed malo bolj suha. Malce ohladimo in razrežemo na porcije.
Jed lahko ponudimo kot predjed, kot prilogo k mesu ali kot samostojno jed.
Ob serviranju dodamo na jed sveže liste bazilike.
Jaz sem iz te količine imela 2 porciji predjedi.
0 comments on “Zloženka iz jajčevca”Add yours →