Slana pita namesto narezka. Idealna rešitev za pogostitev gostov ob praznovanju ali druženju namesto klasičnega narezka ali obloženih kruhkov. Njen nadev lahko prilagodite vašemu okusu.
Za pekač za pite z vdolbino premera 28 cm potrebujemo:
3 jajca, 230 g moke, ščepec soli, 100 ml olja, 100 ml mleka, 50 g ribanega parmezana, 1 zavitek pecilnega praška, maslo za premaz pekača
Za nadev:
350 g sirnega namaza (lahko z zelišči, papriko, navadnega,..), rukolo, 250 g mini mozzarell, nekaj rezin pršute (lahko poljubna salama), črne olive, mini paradižnik, grobo nariban parmezan, sveži lističi bazilike, oljčno olje
Priprava:
- Z električnim mešalnikom najprej stepemo jajca, dodamo sol. Stepamo toliko časa, da masa naraste in postane spužvasta.
- Dodamo olje, zatem še mleko.
- Postopoma vmešamo mešanico presejane moke in pecilnega praška.
- Ko je masa lepa gladka in v njej ni grudic, jo prelijemo v predhodno namaščen pekač.
- Postavimo v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj Celzija in pečemo 25 – 30 minut oziroma toliko časa, da je zlato rumene barve.
- Pečenost preverimo z lesenim nabodalcem.
- Pečeno biskvitno dno ohladimo v pekaču.
- Ohlajeno previdno vzamemo iz pekača in ga postavimo na servirni krožnik, kjer ga nadevamo z izbranimi sestavinami.
- Pripravljeno torto postavimo v hladilnik. Še prej jo ovijemo s prozorno folijo za živila.
- Preden jo postrežemo naj 15 minut počiva na sobni temperaturi.
- Na krožniku jo po želji prelijemo z nekaj kapljicami oljčnega olja.
- Torto hranimo v hladilniku največ 2 dni.
0 comments on “Slana pita namesto narezka”Add yours →