Zelenjavna pita

Slane pite so mi všeč, ker so enostavne in hitre za pripravo. In pripraviš jih lahko iz sestavin po želji oziroma po reku “praznim hladilnik”. Odlične so kot samostojna jed ali kot priloga – sploh zelenjavne. Lahko jih zaužijemo še tople ali hladne. Tokrat sem pripravila slano pito iz jajčevcev, bučk, rdeče paprike in mozzarelle. Vse skupaj sem začinila z mešanico Mediteranskih zelišč Trije kralji, ki vsebuje vse okuse, ki se k taki zelenjavi podajo.

Potrebujemo: 1 zavitek listnatega testa, 1 večji jajčevec, 1 večjo bučko, 2 rdeči koničati papriki, šopek svežih listov bazilike, 250 g mozzarelle v kosu (ne v tekočini), Mediteranska zelišča Trije kralji *, Kraljeva sol Trije kralji *

* S kodo SSB15 lahko v spletni trgovini www.zacimbe.si svoj nakup opravite s kar 15% popustom!

Priprava:

  1. Očistimo vse tri vrste zelenjave. Jajčevec in bučko olupimo le, če zelenjava ni bio pridelave.
  2. Vse tri narežemo na večje kose in jih damo v skledo.
  3. Dodamo mozzarello, ki smo jo narezali na kocke.
  4. Operemo lističe bazilike, jih grobo nastrgamo in dodamo k zelenjavi in mozzarelli.
  5. Vse skupaj posujemo s soljo in mediteranskimi zelišči.
  6. Narahlo premešamo.
  7. V primeren pekač (jaz najraje uporabljam keramičnega) položimo listnato testo (lahko s peki papirjem spodaj).
  8. Po listnatem testu enakomerno porazdelimo zelenjavno mešanico.
  9. Robove listnatega testa, ki gledajo čez pekač obrnemo navznoter in delno ob robu prekrijemo zelenjavno sirni nadev.
  10. Postavimo v prej ogreto pečico na 200°C in na srednjem rešetu pečemo 30 – 35 minut.
  11. Pečeno vzamemo iz pečice in počakamo, da počiva 5 minut na sobni temperaturi.
  12. Razrežemo in serviramo kot samostojno jed ali prilogo mesnim jedem.
  13. Prav tako lahko jemo hladno kot prigrizek.

S kodo SSB15 lahko v spletni trgovini www.zacimbe.si svoj nakup opravite s kar 15% popustom!

0 comments on “Zelenjavna pitaAdd yours →

Dodaj odgovor