Za osnovo recepta sem vzela znano italijansko Carbonaro, namesto klasičnih špagetov sem uporabila Bavette, poleg pancete, parmezana in rumenjakov pa sem uporabila še šparglje in rjave šampinjone.

Za 4 osebe potrebujemo: 350 g bavette testenin (ploščati špageti), 400 g špargljev, 250 g rjavih šampinjonov, 200 g slanine (lahko tudi pršut), 4 rumenjaki, parmezan, olje, sol
Priprava:
- V slanem kropu skuhamo testenine po navodilih proizvajalca.
- Bolj svežo slanino narežemo na majhne kocke.
- Očistimo in operemo šparglje in rjave šampinjone. Šparglje nalomimo na koščke, šampinjone narežemo na četrtine.
- Na maščobi popražimo šparglje, šampinjone. Pražimo 5 – 10 minut, odvisno od debeline špargljev.
- Ko so šparglji in šampinjoni zmehčani, dodamo slanino in jo pocvremo.
- Medtem, ko se pražijo, v skodelici razžvrkljamo rumenjake, 2 jušni žlici vode v kateri so se kuhale testenine in vmešamo pest ribanega parmezana.
- Kuhane testenine poberemo iz kropa in jih dodamo v ponev k praženi zelenjavi in panceti.
- Premešamo in dodamo še nekaj jušnih žlic vode od testenin.
- Dobro premešamo in ugasnemo kuhališče.
- Vmešamo še razžvrkljane rumenjake. Na hitro premešamo in počakamo nekaj minut.
- Razdelimo na krožnike in po želji posujemo s parmezanom.
“Buon Apetito”


0 comments on “Bavette s šparglji, rjavimi šampinjoni in panceto”Add yours →