Borovničeve rezine

Borovničeve rezine – jogurtovo pecivo. Hitro narejena sladica. Biskvit je rahlega okusa zaradi jogurta. Borovnice lahko tudi vmešamo v biskvit.

Video recept

Potrebujemo za pekač mer 20 x 20 cm:

Za piškotni posip potrebujemo: 75 g moke, 50 g masla Pomurskih mlekarn, 50 g rjavega sladkorja, ščepec soli
Za biskvit: 225 g bele moke, 80 g sladkorja, 2 jajci, 80 g masla Pomurskih mlekarn, 125 g jogurta, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, ½ zavitka pecilnega praška, 250 g borovnic, ščepec soli
Potrebujemo še: peki papir
Čas priprave: 20 minut
Čas peke: 40-45 minut

borovničeve rezine

Priprava:
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.
2. Pripravimo piškotni posip. Hladno maslo, moko, sladkor in ščepec soli z rokami zamesimo. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj nadrobimo testo.

borovničeve rezine
borovničeve rezine

3. Postavimo v pečico in pečemo približno 5 minut.
4. Vzamemo iz pečice in ohladimo.
5. V skledo damo mehko maslo, sladkor in vaniljev sladkor. Mešamo dokler ne dobimo svetle, rahle kreme.
6. Postopoma med mešanjem dodajamo po 1 jajce in vsako posebej dobro stepemo.

borovničeve rezine

7. Dodamo jogurt.
8. Vmešamo še moko in pecilni prašek ter pazimo, da ni grudic.

borovničeve rezine

9. Maso vlijemo na s peki papirjem obložen pekač. Po vrhu potresemo borovnice in jih posujemo s piškotnim posipom.

borovničeve rezine
borovničeve rezine

10. Postavimo v pečico in pečemo 40–45 minut. Z lesenim nabodalcem preverimo ali je biskvit pečen tako, da ga zapičimo v sredino biskvita. Če na njem ne ostane nič biskvitne mase, potem vemo, da je biskvit pečen.

borovničeve rezine

11. Pecivo ohladimo preden postrežemo.

borovničeve rezine

Če želimo, lahko borovnice vmešamo v maso.

 

0 comments on “Borovničeve rezineAdd yours →

Dodaj odgovor