Gamberi s peteršiljem in maslom

gamberi s peteršiljem in maslom
Potrebujemo:

500 g zamrznjenih gamberov Ledo, šopek svežega peteršilja, 1/2 dcl vina Zelen, rezina masla Pomurske mlekarne

1. Gambere popražimo na oljčnem olju.

gamberi s peteršiljem in maslom

2. Dodamo sesekljan šopek svežega peteršilja. Pokrito dušimo 12 minut.

gamberi s peteršiljem in maslom

3. Zalijemo s ½ dcl vina Zelen. Počakamo, da vino izhlapi.

4. Odstavimo s kuhalne plošče in vmešamo rezino masla. Ohladimo.

gamberi s peteršiljem in maslom

Tako pripravljene gambere lahko uporabimo v več jedeh, v Slastni lazanji z gamberi, lahko dodamo riž, testenine, še malo paradižnikove omake, …
Fotografija osebe Selma Bizjak.

Print Friendly, PDF & Email