Bučkina rolada z rukolo. Bučkino-jajčno “testo” je lahko podlaga za številne okusne nadeve. Tokrat sem pripravila rolado s svežo rukolo.
Potrebujemo:
2 srednje veliki bučki, 3 jajca, 2 žlici kisle smetane, 100 g sira Livada Pomurskih mlekarn, začimbe po okusu (jaz uporabim origano in timijan), sol, oljčno olje, namaz iz svežega sira z drobnjakom, svežo rukolo
Okrogel pekač za pizzo premera 30 cm, peki papir
Priprava:
- Bučke operemo in jim odrežemo spodnji in zgornji del. Če so domače, jih jaz ne olupim.
- Bučke naribamo v cedilo in jih solimo. Pustimo jih nekaj časa stati, da iz njih steče voda.
- V skledi z vilicami ali metlico stepemo 3 jajca, začimbe, dodamo kislo smetano ter nariban sir.
- Bučke še enkrat stisnemo med dlanmi, da jih dobro ožamemo. Dodamo jih k jajčni mešanici in z žlico dobro premešamo.
- Pekač obložimo s peki papirjem ter maso vlijemo na peki papir.
- Z žlico jo enakomerno porazdelimo.
- Postavimo v predogreto pečico na 200 stopinj Celzija in pečemo 15 – 20 minut, da postane lepo zlato rumene barve.
- Jaz prvih 10 minut pečem s funkcijo ventilacije, da se “testo” lepo posuši.
- Ko je pečeno, vzamemo iz pečice in ohladimo.
- Ohlajeno namažemo s svežim sirnim namazom z dodatkom drobnjaka.
- Čez sirni namaz dodamo svežo in oprano rukolo.
- Zavijemo v rolado ter narežemo na rezine, ki jih na servirnem krožniku pokapljamo z oljčnim oljem.
Jed lahko uživamo mlačno ali hladno.
0 comments on “Bučkina rolada z rukolo”Add yours →