Bučkina rolada z rukolo

bučkina rolada z rukolo

Bučkina rolada z rukolo. Bučkino-jajčno “testo” je lahko podlaga za številne okusne nadeve. Tokrat sem pripravila rolado s svežo rukolo.

Potrebujemo:

2 srednje veliki bučki, 3 jajca, 2 žlici kisle smetane, 100 g sira Livada Pomurskih mlekarn, začimbe po okusu (jaz uporabim origano in timijan), sol, oljčno olje, namaz iz svežega sira z drobnjakom, svežo rukolo

Okrogel pekač za pizzo premera 30 cm, peki papir

Priprava:

  1. Bučke operemo in jim odrežemo spodnji in zgornji del. Če so domače, jih jaz ne olupim.
  2. Bučke naribamo v cedilo in jih solimo. Pustimo jih nekaj časa stati, da iz njih steče voda.
  3. V skledi z vilicami ali metlico stepemo 3 jajca, začimbe, dodamo kislo smetano ter nariban sir.
  4. Bučke še enkrat stisnemo med dlanmi, da jih dobro ožamemo. Dodamo jih k jajčni mešanici in z žlico dobro premešamo.
  5. Pekač obložimo s peki papirjem ter maso vlijemo na peki papir.
  6. Z žlico jo enakomerno porazdelimo.
  7. Postavimo v predogreto pečico na 200 stopinj Celzija in pečemo 15 – 20 minut, da postane lepo zlato rumene barve.
  8. Jaz prvih 10 minut pečem s funkcijo ventilacije, da se “testo” lepo posuši.
  9. Ko je pečeno, vzamemo iz pečice in ohladimo.

    bučkina rolada z rukolo
  10. Ohlajeno namažemo s svežim sirnim namazom z dodatkom drobnjaka.
  11. Čez sirni namaz dodamo svežo in oprano rukolo.
  12. Zavijemo v rolado ter narežemo na rezine, ki jih na servirnem krožniku pokapljamo z oljčnim oljem.

    bučkina rolada z rukolo

Jed lahko uživamo mlačno ali hladno.

 

Print Friendly, PDF & Email