Sestavine za 4 -6 kozarčkov (odvisno od velikosti)
Čokoladne casarece ali druga oblika kratkih čokoladnih testenin
Za kremo potrebujemo
500 g mascarpone sira, 3 rumenjake, 2 vrečkici Bourbon vanilijevega sladkorja, 140 g sladkorja
Mascarpone vzamemo iz hladilnika pol ure preden ga bomo uporabili. Uporabimo sveža jajca, ki morajo biti sobne temperature.
Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake lahko uporabimo za izdelavo beljakov poljubčkov kasneje. K rumenjakom dodamo polovico sladkorja in obe vrečkici bourbon vanilijevega sladkorja. Z električnim mešalnikom stepamo toliko časa, da dobimo gladko kremasto maso. Nato vmešamo še mascarpone. Kremo postavimo v hladilnik, da se ohladi.
Uporabimo večji steklen kozarec. Na dno kozarca damo najprej pest čokoladnih casarec, nato z dresirno vrečko napolnimo kozarec do 3/4. Po vrhu kreme razporedimo še nekaj casarec, ki jih posujemo z zlatim jedilnim prahom, posujemo tudi kremo. Kozarce s sladico postavimo nazaj v hladilnik, da je sladica ohlajena, ko jo postrežemo.
Če nismo pristaš uživanja surovih jajc, lahko rumenjake s sladkorjem obdelamo nad soparo.
0 comments on “Čokoladne casarece z bourbon-mascarpone kremo”Add yours →