za 2 osebi
Potrebujemo: 6 keksov, 100 ml rastlinske smetane Pomurskih mlekarn, 100 g skute Pomurskih mlekarn, 30 ml ruma (belega ali rjavega), 2 limeti, 7 lističev sveže mete, 1 jušna žlica sladkorja
Priprava:
- Stepemo rastlinsko smetano in jo postavimo v hladilnik.
- Vmešamo skuto in sladkor.
- Iz ene limete iztisnemo sok ter ga skupaj z rumom dodamo skuti. Premešmo.
- Na rahlo in pazljivo v skuto vmešamo še stepeno rastlinsko smetano.
- Sesekljamo lističe sveže mete in jih vmešamo v skutno kremo.
- Nato kremo nadevamo v dresirno vrečko.
- Kekse grobo sesekljamo in jih nekaj nadevamo na dno kozarca.
- Dodamo kremo ter še eno plast sesekljanih keksov.
- Še enkrat ponovimo s kremo.
- Zaključimo z rezino limete, nekaj drobtinicami keksov in s svežimi lističi mete.
- Do serviranja hranimo v hladilniku.
Video recept najdete na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice
Fotografija na desni strani: Rudi Uran
0 comments on “Mojito v kozarčku”Add yours →