Mojito v kozarčku

Mojito v kozarčku
Foto: Rudi Uran

za 2 osebi

Potrebujemo: 6 keksov, 100 ml rastlinske smetane Pomurskih mlekarn, 100 g skute Pomurskih mlekarn, 30 ml ruma (belega ali rjavega), 2 limeti, 7 lističev sveže mete, 1 jušna žlica sladkorja

Priprava:

  1. Stepemo rastlinsko smetano in jo postavimo v hladilnik.
  2. Vmešamo skuto in sladkor.
  3. Iz ene limete iztisnemo sok ter ga skupaj z rumom dodamo skuti. Premešmo.
  4. Na rahlo in pazljivo v skuto vmešamo še stepeno rastlinsko smetano.
  5. Sesekljamo lističe sveže mete in jih vmešamo v skutno kremo.
  6. Nato kremo nadevamo v dresirno vrečko.
  7. Kekse grobo sesekljamo in jih nekaj nadevamo na dno kozarca.
  8. Dodamo kremo ter še eno plast sesekljanih keksov.
  9. Še enkrat ponovimo s kremo.
  10. Zaključimo z rezino limete, nekaj drobtinicami keksov in s svežimi lističi mete.
  11. Do serviranja hranimo v hladilniku.
Mojito v kozarčku
Foto: Rudi Uran

Video recept najdete na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice

Fotografija na desni strani: Rudi Uran

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Mojito v kozarčkuAdd yours →

Dodaj odgovor