Skutno – jagodni kozarček

Skutno – jagodni kozarček
Foto: Rudi Uran

Za 2 osebi

Potrebujemo: 250 g jagod, sladkor po okusu, 250 g skute Pomurskih mlekarn, stepena smetana za stepanje Pomurskih mlekarn, sok ene limone, 1 zavitek bourbon vanili sladkorja, 50 g čokolade za kuhanje, sveži lističi mete

Priprava:

  1. Grobo nalomljeno čokolado za kuhanje stopimo nad vodno paro.
  2. Stopljeno čokolado nalijemo na dno kozarčkov in jih obrnemo narobe ter postavimo v zamrzovalnik, da se čokolada nazaj strdi in oprime notranjosti kozarčkov.
  3. Medtem očistimo in operemo jagode. Narežemo jih na manjše koščke.
  4. Dodamo jim sladkor in jih premešamo.
  5. Skuto zamešamo s sokom limone in bourbon vanili sladkorjem. Dodamo še stepeno smetano in narahlo premešamo.
  6. Kozarčke vzamemo iz skrinje in vanje nadevamo najprej skutno kremo nato pa še narezane jagode.
  7. Vsak kozarček okrasimo še z svežimi lističi mete.
Skutno – jagodni kozarček
Foto: Rudi Uran

Video recept najdete na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice

Fotografija na desni strani: Rudi Uran

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Skutno – jagodni kozarčekAdd yours →

Dodaj odgovor