Praznični sadno – skutni kruh

Krhek sadni kruhek
Foto: Rudi Uran

Za 2 manjša zavitka potrebujemo:

Za krhko testo: 300 g moke, 100 g sladkorja, 50 g masla Pomurskih mlekarn, 150 g skute Pomurskih mlekarn, 1 sveže jajce, ½ zavitka pecilnega praška, ščep soli

Za nadev: 1 kg sočnih jabolk, 100 g rozin sultanin, 2 jušni žlici sladkorja, cimet, krušne drobtine, pest lešnikov

Potrebujemo še: peki papir, pekač

Čas priprave: 20 minut

Čas peke: 30 minut

Priprava:

  1. V moko na sredi naredimo jamico, v katero damo jajce, sladkor, mehko maslo, skuto, pecilni prašek in sol.
  2. Zamesimo in mešamo dokler ne dobimo mehkega in elastičnega testa.
  3. Testo razdelimo na polovico za dva zavitka.
  4. Testo zelo na tanko razvaljamo na peki papirju.
  5. Priprava nadeva: jabolka naribamo, dodamo oprane rozine in grobo narezane lešnike.
  6. Potresemo s cimetom, dodamo 2 žlici sladkorja in vse dobro premešamo.
  7. Testo najprej posujemo s krušnimi drobtinami in dodamo nadev.
  8. Testo zavijemo s pomočjo peki papirja.
  9. Pečemo v prej ogreti pečici na 180 stopinjah Celzija 30 minut.
  10. Postrežemo mlačno ali hladno, posuto s sladkorjem v prahu.

Video recept najdete na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice

Fotografija na desni: Rudi Uran

0 comments on “Praznični sadno – skutni kruhAdd yours →

Dodaj odgovor