Cordon blu iz jajčevcev – paniranih melancan

Cordon blu iz jajčevcev – paniranih melancan. Rezina mesa zamenja z rezino okusnega jajčevca. Jed, ki bo navdušila vse ljubitelje “melancan”.

Cordon blu iz jajčevcev – paniranih melancan

Za 6 manjših “zrezkov” potrebujemo:

1 srednje velik jajčevec, 1 mozzarello, 6 rezin plečke ali kuhane šunke, krušne drobtine, olje, sol, parmezan, mešanica mediteranskih začimb

Priprava:

  1. Jajčevec operemo in odrežemo zgornji ter spodnji del.
  2. Narežemo 6 ne preveč tankih rezin (lahko po dolžini li po širini, če je jajčevec dovolj velik).
  3. Rezine jajčevca solimo.
  4. Vsako rezino rahlo premažemo z oljčnim oljem.
  5. Posujemo z mešanico mediteranskih začimb.
  6. Pripravimo mešanico krušnih drobtin in ribanega parmezana.
  7. Vsako rezino jajčevca z obeh strani povaljamo v tej mešanici.
  8. Drobtine z notranjo stranjo dlani dobro pritisnemo ob jajčevec.
  9. Tako pripravljene rezine jajčevca odlagamo na s peki papirjem obložen pekač.
  10. Preden pekač z jajčevci postavimo v pečico, še vsako rezino pokapljamo z malce oljčnega olja.
  11. Pečemo v predhodno ogreti pečici (na 200 stopinj Celzija, funkcija ventilacija – v kolikor imamo to možnost) 15 minut oziroma toliko časa, da rezine postanejo zlatorjave in na otip hrustljave.
  12. Pečene vzamemo iz pečice in jih malce ohladimo.
  13. Mozzarello odcedimo in narežemo na rezine.
  14. Vsako rezino jajčevca nadevamo z rezino plečke ali šunke ter dodamo rezino mozzarelle.
  15. Pohano rezino jajčevca prepognemo tako, da je nadev večinoma pokrit.
  16. Pekač z jajčevci postavimo nazaj v pečico in pečemo še 2 – 3 minute oziroma toliko, da se mozzarella lepo topi.
  17. Postrežemo s prilogo ali samostojno, kot prigrizek.
  18. Če slučajno ostanejo – v kar dvomim – so okusni tudi hladni.
Cordon blu iz jajčevcev – paniranih melancan
Cordon blu iz jajčevcev – paniranih melancan
Cordon blu iz jajčevcev – paniranih melancan
Print Friendly, PDF & Email