Cordon blu iz jajčevcev – paniranih melancan. Rezina mesa zamenja z rezino okusnega jajčevca. Jed, ki bo navdušila vse ljubitelje “melancan”.

Za 6 manjših “zrezkov” potrebujemo:
1 srednje velik jajčevec, 1 mozzarello, 6 rezin plečke ali kuhane šunke, krušne drobtine, olje, sol, parmezan, mešanica mediteranskih začimb
Priprava:
- Jajčevec operemo in odrežemo zgornji ter spodnji del.
- Narežemo 6 ne preveč tankih rezin (lahko po dolžini li po širini, če je jajčevec dovolj velik).
- Rezine jajčevca solimo.
- Vsako rezino rahlo premažemo z oljčnim oljem.
- Posujemo z mešanico mediteranskih začimb.
- Pripravimo mešanico krušnih drobtin in ribanega parmezana.
- Vsako rezino jajčevca z obeh strani povaljamo v tej mešanici.
- Drobtine z notranjo stranjo dlani dobro pritisnemo ob jajčevec.
- Tako pripravljene rezine jajčevca odlagamo na s peki papirjem obložen pekač.
- Preden pekač z jajčevci postavimo v pečico, še vsako rezino pokapljamo z malce oljčnega olja.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici (na 200 stopinj Celzija, funkcija ventilacija – v kolikor imamo to možnost) 15 minut oziroma toliko časa, da rezine postanejo zlatorjave in na otip hrustljave.
- Pečene vzamemo iz pečice in jih malce ohladimo.
- Mozzarello odcedimo in narežemo na rezine.
- Vsako rezino jajčevca nadevamo z rezino plečke ali šunke ter dodamo rezino mozzarelle.
- Pohano rezino jajčevca prepognemo tako, da je nadev večinoma pokrit.
- Pekač z jajčevci postavimo nazaj v pečico in pečemo še 2 – 3 minute oziroma toliko, da se mozzarella lepo topi.
- Postrežemo s prilogo ali samostojno, kot prigrizek.
- Če slučajno ostanejo – v kar dvomim – so okusni tudi hladni.



0 comments on “Cordon blu iz jajčevcev – paniranih melancan”Add yours →