Skutna torta – cheesecake s sadjem

Skutna torta – cheesecake s sadjem. Hitro pripravljena skutna torta, ki jo dekoriramo s svežim sadjem po našem okusu. Ohlajena je primerna za poletno sladkanje skupaj z domačo limonado.

Skutna torta

Video recept na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice

Skutna torta

Za okrogel pekač s snemljivim obodom premera 22 cm potrebujemo:

Za spodnji del: 200 g keksov, 100 g masla Pomurskih mlekarn

Za skutni nadev: 600 g skute Pomurskih mlekarn, nekaj žlic tekoče smetane za stepanje Pomurskih mlekarn, 150 g sladkorja, 3 jajca, 1 bourbon vanili sladkor

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 170 stopinj Celzija.
  2. Pekač premažemo z maslom ali ga obdamo s peki papirjem.
  3. Kekse zmeljemo v el. sekljalniku ali ji zdrobimo z valjarjem ter jim dodamo maslo, ki smo ga predhodno raztopili in ohladili.
  4. S mešanico keksov in masla obložimo dno pekača. Poravnamo s hrbtno stranjo žlice.
  5. V skledi zamešamo skuto, sladkor, tekočo smetano za sepanje ter bourbon vanili sladkor.
  6. Dodamo še jajca.
  7. Skutno mešanico prilijemo na piškotno dno.
  8. Postavimo v pečico, na srednje rešeto in pečemo 60 minut pri enakomernem gretju spodaj in zgoraj.
  9. Pečeno skutno torto popolnoma ohladimo preden ji odstranimo obod.
  10. Za nekaj ur jo postavimo v hladilnik.
  11. Preden jo postrežemo naj počiva 15 minut na sobni temperaturi.
  12. Medtem jo dekoriramo s svežim sadjem ali sadnim prelivom.
Print Friendly, PDF & Email