Skutna torta – cheesecake s sadjem. Hitro pripravljena skutna torta, ki jo dekoriramo s svežim sadjem po našem okusu. Ohlajena je primerna za poletno sladkanje skupaj z domačo limonado.

Video recept na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice
Za okrogel pekač s snemljivim obodom premera 22 cm potrebujemo:
Za spodnji del: 200 g keksov, 100 g masla Pomurskih mlekarn
Za skutni nadev: 600 g skute Pomurskih mlekarn, nekaj žlic tekoče smetane za stepanje Pomurskih mlekarn, 150 g sladkorja, 3 jajca, 1 bourbon vanili sladkor
Priprava:
- Pečico segrejemo na 170 stopinj Celzija.
- Pekač premažemo z maslom ali ga obdamo s peki papirjem.
- Kekse zmeljemo v el. sekljalniku ali ji zdrobimo z valjarjem ter jim dodamo maslo, ki smo ga predhodno raztopili in ohladili.
- S mešanico keksov in masla obložimo dno pekača. Poravnamo s hrbtno stranjo žlice.
- V skledi zamešamo skuto, sladkor, tekočo smetano za sepanje ter bourbon vanili sladkor.
- Dodamo še jajca.
- Skutno mešanico prilijemo na piškotno dno.
- Postavimo v pečico, na srednje rešeto in pečemo 60 minut pri enakomernem gretju spodaj in zgoraj.
- Pečeno skutno torto popolnoma ohladimo preden ji odstranimo obod.
- Za nekaj ur jo postavimo v hladilnik.
- Preden jo postrežemo naj počiva 15 minut na sobni temperaturi.
- Medtem jo dekoriramo s svežim sadjem ali sadnim prelivom.
0 comments on “Skutna torta – cheesecake s sadjem”Add yours →