Ta enolončnica je še ena tistih jedi iz mojega otroštva. In najboljšo še vedno skuha moja mama. Jaz pa bom z vami delila družinski recept.
Za 4 – 6 oseb potrebujemo: 1 vazo kisle repe, 3 – 4 manjše krompirje, strok česna, olje, 2 jž moke, 1 čž mlete sladke rdeče paprike, sol, skodelica kuhanega rjavega fižola
Priprava:
- Krompir olupimo in narežemo na kocke, ga operemo in skuhamo v slanem kropu.
- Medtem v drugem loncu na kratko pokuhamo še kislo repo, v katero narežemo olupljen strok česna.
- Ko je krompir kuhan, ga pretlačimo v vodi, v kateri se je kuhal.
- Kislo repo odcedimo in jo dodamo v vodo s pretlačenim krompirjem.
- Dodamo še kuhan fižol.
- Skupaj kuhamo še 15 minut.
- Pripravimo prežganje. Na vroči maščobi prepražimo moko, da postane zlatorumene barve. Odstavimo s kuhališča in dodamo čajno žličko mlete sladke rdeče paprike.
- Premešamo in vmešamo v enolončnico.
- Med mešanjem kuhamo še približno 10 minut in odstavimo.
- Preden postrežemo, malce počakamo, da postoji.
- Še boljša pa je, kot vse enolončnice. naslednji dan.
- Enolončnico hranimo v hladilniku do največ 3 dni.
0 comments on “Enolončnica s kislo repo”Add yours →