Enolončnica s kislo repo

Ta enolončnica je še ena tistih jedi iz mojega otroštva. In najboljšo še vedno skuha moja mama. Jaz pa bom z vami delila družinski recept.

Enolončnica s kislo repo

Za 4 – 6 oseb potrebujemo: 1 vazo kisle repe, 3 – 4 manjše krompirje, strok česna, olje, 2 jž moke, 1 čž mlete sladke rdeče paprike, sol, skodelica kuhanega rjavega fižola

Priprava:

  1. Krompir olupimo in narežemo na kocke, ga operemo in skuhamo v slanem kropu.
  2. Medtem v drugem loncu na kratko pokuhamo še kislo repo, v katero narežemo olupljen strok česna.
  3. Ko je krompir kuhan, ga pretlačimo v vodi, v kateri se je kuhal.
  4. Kislo repo odcedimo in jo dodamo v vodo s pretlačenim krompirjem.
  5. Dodamo še kuhan fižol.
  6. Skupaj kuhamo še 15 minut.
  7. Pripravimo prežganje. Na vroči maščobi prepražimo moko, da postane zlatorumene barve. Odstavimo s kuhališča in dodamo čajno žličko mlete sladke rdeče paprike.
  8. Premešamo in vmešamo v enolončnico.
  9. Med mešanjem kuhamo še približno 10 minut in odstavimo.
  10. Preden postrežemo, malce počakamo, da postoji.
  11. Še boljša pa je, kot vse enolončnice. naslednji dan.
  12. Enolončnico hranimo v hladilniku do največ 3 dni.
Enolončnica s kislo repo

0 comments on “Enolončnica s kislo repoAdd yours →

Dodaj odgovor