Gamberi in bučke, pečeno na oljčnem olju, začinjeno z mediteranskimi začimbami. Pečeno v pečici v “škartocu” skupaj z rezinami limone.
Potrebujemo za 2 osebi:
200 g gamberov, 2 srednje veliki bučki, oljčno olje, 1 limono, timijan, rožmarin, majaron, česen, šop svežega peteršilja
Potrebujemo še: 2 manjši skledi, keramični pekač
Čas priprave: 20 minut
Čas mariniranja in pečenja: 30 minut
- Očiščene gambere operemo, odcedimo in jih damo v skledo. Dodamo začimbe, seskljan svež peteršilj, 2 strta stroka česna, stisnemo nekaj limoninega soka in prelijemo z dvema žlicama oljčnega olja. Dobro premešamo in pustimo 20 minut v marinadi.
- Medtem pripravimo bučke operemo in če so domače pustimo lupino ter jih narežemo na daljše pravokotne rezine. Tudi narezane bučke damo v drugo skledo in jih posujemo z enakimi začimbami ter rahlo solimo in dodamo žlico oljčnega olja. Tudi to premešamo.
- Keramični pekač obložimo s peki papirjem. V pekač damo najprej bučke in jih postavimo v predogreto pečico na 200 stopinj Celzija. Bučke pečemo 20 minut.
- Nato v pekač dodamo še marinirane gambere in nekaj tanjših rezin limone.
- Vse skupaj pečemo še dobrih 10 minut.
Gamberi in bučke pripravljeni na tak način so lahko predjed ali glavna jed, če količine sestavin povečamo.
0 comments on “Gamberi in bučke”Add yours →