Gamberi in bučke

Gamberi in bučke, pečeno na oljčnem olju, začinjeno z mediteranskimi začimbami. Pečeno v pečici v “škartocu” skupaj z rezinami limone.

gamberi in bučke
Potrebujemo za 2 osebi:

200 g gamberov, 2 srednje veliki bučki, oljčno olje, 1 limono, timijan, rožmarin, majaron, česen, šop svežega peteršilja

Potrebujemo še: 2 manjši skledi, keramični pekač

Čas priprave: 20 minut

Čas mariniranja in pečenja: 30 minut

gamberi in bučke

 

  1. Očiščene gambere operemo, odcedimo in jih damo v skledo. Dodamo začimbe, seskljan svež peteršilj, 2 strta stroka česna, stisnemo nekaj limoninega soka in prelijemo z dvema žlicama oljčnega olja. Dobro premešamo in pustimo 20 minut v marinadi.
  2. Medtem pripravimo bučke operemo in če so domače pustimo lupino ter jih narežemo na daljše pravokotne rezine. Tudi narezane bučke damo v drugo skledo in jih posujemo z enakimi začimbami ter rahlo solimo in dodamo žlico oljčnega olja. Tudi to premešamo.
  3. Keramični pekač obložimo s peki papirjem. V pekač damo najprej bučke in jih postavimo v predogreto pečico na 200 stopinj Celzija. Bučke pečemo 20 minut.
  4. Nato v pekač dodamo še marinirane gambere in nekaj tanjših rezin limone.
  5. Vse skupaj pečemo še dobrih 10 minut.

 

gamberi in bučke

Gamberi in bučke pripravljeni na tak način so lahko predjed ali glavna jed, če količine sestavin povečamo.

Print Friendly, PDF & Email