Gratiniran sladek komarček

Potrebujemo: 4 sladke komarčke, 50 gr masla, 3 dcl mleka, 4 žlice tekoče sladke smetane, 3 žlice parmezana, sol, poper.

Komarček očistimo trdih zunanjih delov ter ga narežemo na rezine in operemo. Na brisački ga osušimo. Če imamo posodo, ki jo lahko uporabljamo tako na kuhališču kot v pečici, uporabimo tako, drugače najprej uporabimo ponev, v kateri raztopimo maslo. Rezine komarčka popečemo z obeh strani, da dobi lepo zlato rjavo barvo, nato ga solimo in popramo ter prelijemo z mlekom. Temperaturo znižamo in ponev pokrijemo. Dušimo toliko časa, da mleko povre. Če moramo komarček preložiti v ognjevarno posodo to storimo. Po komarču prelijemo 4 žlice goste tekoče sladke smetane ter potresemo z ribanim parmezanom. Posodo postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 200 stopinj Celzija, če imamo možnost ventilacije, jo vklopimo, saj bo tako jed v par minutah gratinirana, drugače potrebujemo kakšno minuto več, da se skorjica lepo obarva in postane hrustljava.

0 comments on “Gratiniran sladek komarčekAdd yours →

Dodaj odgovor