Jogurtova krema z višnjami

JOGURTOVA KREMA Z VIŠNJAMI

Za 4 kozarce

Potrebujemo: 7 navadnih piškotov, 25 g masla Pomurskih mlekarn, 1 jušna žlica sladkorja, 200 ml smetane za stepanje Pomurskih mlekarn, 2 jogurta Pomurskih mlekarn, kandirane višnje v sirupu

JOGURTOVA KREMA Z VIŠNJAMI

Potrebujemo še: 4 kozarce

Čas priprave: 20 minut

Čas ohlajanja sladice: 5 – 6 ur v hladilniku

Priprava:

  1. Piškote zdrobimo, dodamo stopljeno in ohlajeno maslo ter dobro premešamo.
  2. S pripravljeno piškotno mešanico napolnimo dno kozarcev.
  3. Stepemo smetano, ki ji proti koncu stepanja dodamo sladkor. Narahlo vmešamo jogurt. Mešamo od spodaj navzgor, da smetana ostane čvrsta.
  4. S pripravljeno kremo napolnimo kozarce. Postavimo jih v hladilnik, kjer jih ohlajamo 5 – 6 ur. 
  5. Preden postrežemo, dodamo kandirane višnje v sirupu.
JOGURTOVA KREMA Z VIŠNJAMI

Sladico ponudimo svežo oziroma jo hranimo v hladilniku največ 1 dan.

JOGURTOVA KREMA Z VIŠNJAMI


Video recept

https://www.youtube.com/watch?v=LnDlkK7LDmo
Print Friendly, PDF & Email