Za 4 kozarce
Potrebujemo: 7 navadnih piškotov, 25 g masla Pomurskih mlekarn, 1 jušna žlica sladkorja, 200 ml smetane za stepanje Pomurskih mlekarn, 2 jogurta Pomurskih mlekarn, kandirane višnje v sirupu
Potrebujemo še: 4 kozarce
Čas priprave: 20 minut
Čas ohlajanja sladice: 5 – 6 ur v hladilniku
Priprava:
- Piškote zdrobimo, dodamo stopljeno in ohlajeno maslo ter dobro premešamo.
- S pripravljeno piškotno mešanico napolnimo dno kozarcev.
- Stepemo smetano, ki ji proti koncu stepanja dodamo sladkor. Narahlo vmešamo jogurt. Mešamo od spodaj navzgor, da smetana ostane čvrsta.
- S pripravljeno kremo napolnimo kozarce. Postavimo jih v hladilnik, kjer jih ohlajamo 5 – 6 ur.
- Preden postrežemo, dodamo kandirane višnje v sirupu.
Sladico ponudimo svežo oziroma jo hranimo v hladilniku največ 1 dan.
0 comments on “Jogurtova krema z višnjami”Add yours →