Pizza z bučnim oljem – prav posebna pizza

Pizza z bučnim oljem v testu je prav posebna pizza. Poskusiti bi jo morali vsi ljubitelji bučnega olja. Njeno testo, rahlo zelene barve ima božanski okus!

PIZZA Z BUČNIM OLJEM – PRAV POSEBNA PIZZA

Za en okrogel pizza pekač premera 28 cm potrebujemo:

100 g ostre moke, 2 g suhega kvasa, 60 – 65 ml tople vode, 2 jušni žlice bučnega olja, 2 jušni žlici moke iz bučnih semen, ščepec soli

PIZZA Z BUČNIM OLJEM – PRAV POSEBNA PIZZA

Priprava:

  1. Vse sestavine damo v skeldo, v kateri bomo mesili. Nazadnje prilijemo toplo vodo.
  2. Sestavine dobro pregnetemo. Med gnetenjem vidimo ali je potrebno priliti še nekaj vode oziroma dodati malo moke.
  3. Ko je testo lepo prožno naredimo hlebček, ga posujemo s ščepcem moke in posodo pokrijemo s krpo ter postavimo na toplo.
  4. Pustimo, da vzhaja. Čas vzhajanja je odvisen od naše lakote 😉 Več časa kot testo vzhaja, boljše je.
  5. Ko je testo pripravljeno, ga s prsti in z dlanmi raztegnemo v obliko pekača.
  6. Pekač postavimo na najnižji nivo vodil v pečici, še bolje je na dno pečice in ga na 250 stopinj Celzija (pečica naj bo prej dobro ogreta) pečemo cca. 10 minut, da dobi lepo barvo.
  7. Pečeno testo vzamemo iz pečice, poljubno obložimo ter postavimo nazaj v pečico.
  8. Pečemo še 2 – 3 minute, da se sir lepo stopi.
  9. Preden ponudimo po pizzi prelijemo še nekaj kapljic bučnega olja.
PIZZA Z BUČNIM OLJEM – PRAV POSEBNA PIZZA
PIZZA Z BUČNIM OLJEM – PRAV POSEBNA PIZZA
Print Friendly, PDF & Email