Kifeljčki z vanilijo in cimetom

Ti kifejčki imajo skrivnost, ki vam jo Wiener Zucker razkriva zato, ker si želi, da boste med decembrskimi prazničnimi dobrotami imeli na mizi tudi te krhke piškote, ki se kar topijo v ustih in imajo omamen okus in vonj po vaniliji in cimetu. Skrivnost zaradi katere so tako okusni pa je, da v testu ni jajc.

Za testo potrebujemo: 300g mehke pšenične moke, 90g sladkorja za peko Wiener Zucker, 90g mletih lešnikov ali mandljev, 2 vrečki vanilijevega sladkorja, ščepec soli, 1/2 žličke cimeta, 250g masla (hladnega, narezanega na koščke)

sladkor za peko wiener zucker

Posip za testo: 120g sladkorja v prahu za posip Wiener Zucker, 1 žlička cimeta in 1 vrečka vanilijevega sladkorja

sladkor v prahu za posipanje wiener zucker

Čas priprave: 40 minut za 80 kosov

Pečico predhodno ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Mehko pšenično moko presejemo ter gnetemo z drugimi sestavinami, dokler ne dobimo gladkega testa. Če je testo grudičasto, dodamo 1-2 žlici mleka. Testo zavijemo v folijo in ga pustimo hladiti 1-2 uri, nato pa ga narežemo na enake dele (približno 9g na kos). Oblikujemo kifeljčke, jih položimo na papir za peko v pekač in pečemo na srednji višini 11 minut. Pomešamo sladkor v prahu za posip Wiener Zucker, cimet in vanilijev sladkor ter v tej zmesi povaljamo kifeljčke, dokler so še vroči. Če so kifeljčki krhki, jih lahko posujemo s predhodno zmešanim sladkorjem in cimetom, dokler so še vroči kar v pekaču.

Rok uporabe: v dobro zaprti posodi 3-4 tedni

0 comments on “Kifeljčki z vanilijo in cimetomAdd yours →

Dodaj odgovor