Kislo zelje po bavarsko s prekajenim mesom

KISLO ZELJE PO BAVARSKO S PREKAJENIM MESOM
Fotografija: Rudi Uran

za 3 – 4 osebe

500 g prekajenega sv. vrata, 2 čebuli, 1 jušna žlica sv. masti, 1 čajna žlička sladkorja, 2 klinčka, 1 čajna žlička kumine, 1 kozarec kislega zelja Droga, sol, poper, 2 lovorjeva lista, 6 čajnih žličk gorčice, 0,5 dl dobrega piva, 100 ml smetane za stepanje Pomurskih mlekarn, 50 ml kisle smetane Pomurskih mlekarn, 3 jajca, 100 g sira Livada Pomurskih mlekarn, maslo Pomurskih mlekarn

Priprava:

  1. Čebulo narežemo na tanke rezine, ki jih prepražimo na sv. masti skupaj s sladkorjem, klinčki in kumino. Pražimo nekaj minut, da porumeni.
  2. Dodamo kislo zelje in kuhamo 5 minut. Solimo.
  3. Prilijemo 100 ml vode in dodamo lovorov list. Pokrijemo in kuhamo 30 minut.
  4. Odstranimo klinčke in lovorjev list.
  5. Prekajen sv. vrat narežemo rezine debeline približno 2 cm.
  6. Pekač premažemo z maslom, dodamo plast zelja.
  7. Vsako rezino mesa premažemo z žličko gorčice. Rezino poševno položimo v pekač, dodamo malo zelja ter spet z gorčico premazano rezino mesa. Tako ponavljamo dokler ne porabimo vseh rezin mesa.
  8. Preostanek zelja porazdelimo ob robovih pekača. Po zelju prelijemo pivo.
  9. Zamešamo smetano in kislo smetano. Vmešamo jajca. Solimo in popramo ter prelijemo po mesu in zelju.
  10. Po vrhu dodamo riban sir ali sir v rezinah.
  11. Postavimo v pečico predogreto na 180 stopinj Celzija. Pečemo 50 – 60 minut.
  12. Pred serviranjem naj se ohlaja 10 minut.

Video recept najdete na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice

Print Friendly, PDF & Email

0 comments on “Kislo zelje po bavarsko s prekajenim mesomAdd yours →

Dodaj odgovor