
Potrebujemo:
čičeriko, rdeč fižol, rjav fižol, koruzo, manjši koromač, 100 g rukole, 100 g motovilca, 2 jajci, nekaj rezin hamburške slanine, 10 češnjevih paradižnikov, limonin sok, bučno olje Oljarne SAT, sol
Priprava:
- Koromač očistimo, narežemo na rezine in skuhamo v slanem kropu. Odcedimo in ohladimo.
- Jajca skuhamo, ohladimo in narežemo na polovico.
- Pripravimo stročnice in koruzo.
- Rukolo in motovilec očistimo in operemo.
- Češnjeve paradižnike operemo in prerežemo na polovico.
- Hamburško slanino narežemo na manjše, malce debelejše rezine in jih opečemo.
- Na večji servirni krožnik razdelimo vse sestavine, ki naj se med seboj ne mešajo.
- Na zadnje dodamo še rezine pečene slanine.
- Zelenjavo solimo, pokapljamo z nekaj limoninega soka ter prelijemo z bučnim oljem.
H Kraljevski solati s stročnicami, jajci in pečeno slanino lahko ponudimo Testenine z ajvarjem in ementalcem.
Video recept najdete na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice
0 comments on “Kraljevska solata s stročnicami, jajci in pečeno slanino”Add yours →