Parmigiana di melanzane

Parmigiana di melanzane

Parmigiana di melanzane je po slovensko zloženka z jajčevci. Ime je jed dobila po mestu Parma, ki je eno od italijanskih mest, ki si jed jemlje za svojo. Poleg Parme si jo prilaščajo še Sicilija in Campagna. Od kjerkoli, mi vemo, da je dobra in zato jo bomo pripravili.

Za pekač na fotografiji (cca 20 x 20 cm) potrebujemo:

500 g jajčevcev, 500 ml paradižnikove omake, 500 g sira (mešanica mehkega sira in mozzarelle), sol, sveža bazilika

Priprava:

  1. Jajčevce narežemo na 0,5 cm rezine. Posolimo.
  2. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo jajčevce, ki jih prelijemo z oljem in postavimo v pečico. Uporabimo žar funkcijo in jajčevce zapečemo (približno 20 – 25 minut)
  3. Medtem pripravimo omako.
  4. Grobo naribamo sir.
  5. Pečene jajčevce vzamemo iz pečice.
  6. V pekač damo najprej nekaj žlic paradižnikove omake, sledijo pečeni jajčevci ter sir. Vmes dodamo sveže lističe bazilike.
  7. Plasti ponavljamo dokler ne porabimo vseh sestavin.
  8. Zaključimo s sirom.
  9. Pekač postavimo v prej ogreto pečico in pečemo 20 – 25 minut.
  10. Pečeno naj počiva 10 minut, da se lepše reže, ko serviramo na krožnike.
Parmigiana di melanzane
Parmigiana di melanzane
Parmigiana di melanzane
Print Friendly, PDF & Email