Krhka pita z jabolki (moka brez glutena)

Krhka pita z jabolki (moka brez glutena). Moko lahko nadomestite z navadno belo, ostro ali polnozrnato. Jabolčni nadev naredi to sladico polnega okusa.

Video recept

Potrebujemo:

Za keramični pekač mere 28 x 19 cm
Potrebujemo
Za krhko testo: 450 g moke brez glutena, 50 g sladkorja, 1 jajce, 150 g masla Pomurskih mlekarn, 125 ml tekoče smetane za stepanje Pomurskih mlekarn, 5 ml pomarančne arome, ščepec soli, 1 zavitek pecilnega praška
Za nadev: 3 sočna rumena jabolka, 30 g masla Pomurskih mlekarn (manjše koščke), 80 g sladkorja
Potrebujemo še: sladkor v prahu za posip

krhka pita z jabolki (moka brez glutena)

Čas priprave: 20 minut
Čas pečenja: 30 minut

Priprava:
1. V skledi zmešamo moko in sladkor,

krhka pita z jabolki (moka brez glutena)

v sredini naredimo jamico v katero damo jajce,

krhka pita z jabolki (moka brez glutena)

maslo sobne temperature,

krhka pita z jabolki (moka brez glutena)

tekočo smetano,

krhka pita z jabolki (moka brez glutena)

pomarančno aromo,

krhka pita z jabolki (moka brez glutena)

sol

krhka pita z jabolki (moka brez glutena)

in nazadnje pecilni prašek.

krhka pita z jabolki (moka brez glutena)

Dobro pregnetemo, da dobimo gladko testo.

krhka pita z jabolki (moka brez glutena)

2. Testo razdelimo na polovico in vsako polovico posebej razvaljamo na peki papirju.

krhka pita z jabolki (moka brez glutena)

3. V pekač položimo polovico razvaljanega testa s peki papirjem. Testo večkrat prebodemo z vilicami.

krhka pita z jabolki (moka brez glutena)

4. Jabolka olupimo, odstranimo trdi sredinski del s pečkami ter jih naribamo na ribež z večjimi luknjami. Naribana jabolka porazdelimo po testu, potresemo s sladkorjem in porazdelimo koščke masla.

krhka pita z jabolki (moka brez glutena)

5. Čez jabolčni nadev položimo drugo plast testa in robove primemo skupaj ter jih spodvihamo navzgor.

krhka pita z jabolki (moka brez glutena)

6. Pečemo 30 minut v pred ogreti pečici na 180 stopinj Celzija.

krhka pita z jabolki (moka brez glutena)

7. Ohladimo ter posujemo s sladkorjem v prahu. Pito režemo na kocke.

krhka pita z jabolki (moka brez glutena)

Naribana jabolka lahko v skledi zamešamo s sladkorjem in šele nato porazdelimo po testu.
Jabolka ne stiskamo, da spustijo sok, ker se med pečenjem testo okusno prepoji s sokom.

krhka pita z jabolki (moka brez glutena)
Print Friendly, PDF & Email