Krompirjevi njoki s pirino moko in mesni golaž

Tokrat sem moj klasičen recept za krompirjeve njoke predelala in namesto bele ostre moke uporabila pirino moko. Rezultat je bil zelo okusen, saj ni o njokih ostalo niti sledu. Mesni golaž pa je itak za krožnik polizat.

Za krompirjeve njoke: 1 kg krompirja (jaz uporabim mehko rumeno sorto), 350 g pirine moke, 2 jajci, 1 jž olja, sol

Za mesni golaž: 1kg prašičkovega stegna, 2 večji čebuli, 1 strok česna, olje, sol, poper, paradižnikov koncentrat iz tube, 1 žlica moke, voda.

Priprava:

  1. Olupljen krompir skuhamo v slani vodi, ga malce ohladimo in pretlačimo.
  2. Dodamo sol po potrebi, maslo, jajci in moko ter dobro zgnetemo testo.
  3. Iz testa zvaljamo podolgovat svaljek in ga narežemo na manjše kvadratke ali pravokotnike – njoke.
  4. V slanem kropu jih kuhamo 15 minut oziroma dokler ne priplavajo na površino. Takrat jih odcedimo.
  5. Ponudimo z mesnim golažem in parmezanom.

Recept za mesni golaž najdete na povezavi

Mesni golaž – Sladko Slane Brbončice (sladkoslanebrboncice.si)

0 comments on “Krompirjevi njoki s pirino moko in mesni golažAdd yours →

Dodaj odgovor