Kvašeni rogljički

Kvašeni rogljički so narejeni iz bele mehke moke. Njihova skorjica je ravno prav hrustljava, njihova sredica pa rahla in puhasta. Pred peko jih lahko posujemo z različnimi semeni ali sirom, kot tudi s pršutom ali slanino. Prav tako so okusni brez posipa. In kar je najpomembneje, res so enostavni za pripravo in ne potrebujemo nobenih posebnih sestavin.

KVAŠENI ROGLJIČKI

Potrebujemo ( za približno 32 rogljičkov dolžine 12 cm):

1 kg mehke bele moke (uporabila sem Posebno belo moko Žito), 600 ml mlačne vode, 1 kocka svežega kvasa Fala, 1 kavna žlička sladkorja, 6 ščepcev soli, 0,5 dl olja

Poleg tega potrebujemo še: 2 rumenjaka, olje in peki papir

Priprava:

1. Najprej aktiviramo kvasec. V skodelico damo sladkor, prilijemo vodo in nadrobimo kvas. Pustimo nekje na toplem 15 min.

2. Medtem presejemo moko, dodamo sol in olje ter aktiviran kvasec.

3. Zamesimo, ročno ali v robotu. Dobro pregnetemo. Pokrijemo s krpo in na toplem vzhajamo 45-60 minut oz da se testo podvoji.

KVAŠENI ROGLJIČKI

4. Testo razdelimo na polovico. Na pomokani površini testo razvaljamo v krog in razrežemo na 16 trikotnikov. Debelina testa cca 5 mm. Vsak trikotnik od širše stranice zarolamo proti špici. Rogljičke postavljamo na s peki papirjem obložen pekač, enega ob drugem. Zarolane pustimo še enkrat vzhajat (prve cca 15 min). Nato premažemo z mešanico razžvrkljanega rumenjaka in olja.

KVAŠENI ROGLJIČKI
KVAŠENI ROGLJIČKI

5. Po želji posujemo s semeni, makom, sirom, pršutom,…

KVAŠENI ROGLJIČKI

6. Pečemo točno 30 minut pri 180°C. Pečica mora biti predhodno ogreta.

KVAŠENI ROGLJIČKI
KVAŠENI ROGLJIČKI
KVAŠENI ROGLJIČKI

0 comments on “Kvašeni rogljičkiAdd yours →

Dodaj odgovor