Listnati žepki s šparglji

Med prve vrste pomladanske zelenjave spadajo tudi vedno bolj priljubljeni šparglji, ki jim pripisujejo kar nekaj zdravilnih učinkov na telo. Imajo namreč odlično moč razstrupljanja in iz telesa odvajajo odvečno vodo. V kulinariki jih lahko pripravimo na različne načine. Poznamo divje in gojene šparglje.

Listnati žepki s šparglji

Za 6 žepkov (2 – 3 osebe) potrebujemo: 1 zavitek listnatega testa, 18 špargljev približno enake debeline, 12 rezin pečenega pršuta, 80 g tanko ribanih rezin parmezana, jajce za premaz

Priprava:

  1. Špargljem odlomimo spodnji, trši del, jih operemo in osušimo s papirnato brisačko.
  2. Listnato testo narežemo na 6 enakih pravokotnikov. Za lepši videz reza uporabimo vrtljivo rezilo z valovito oblikovanim rezilom.
  3. Na vsako ploščo listnatega testa položimo dve rezini pečenega pršuta.
  4. Na pršut položimo po tri šparglje.
  5. Na oboje položimo nekaj tankih rezin parmezana.
  6. Sestavine žepkov najprej prekrijemo z eno stranjo listnatega testa, nato pa še z drugo.
  7. Listnato testo premažemo z razžvrkljanim jajcem. Enako premažemo dele špargljev, ki gledajo iz žepkov.
  8. Postavimo v prej ogreto pečico na 200°C in pečemo 20– 25 minut, oziroma toliko časa, da je testo lepo zlato rjavo obarvano.
  9. Pečene še tople serviramo na krožnike in ponudimo.
Listnati žepki s šparglji – postopek nadevanja

Dober tek!

Selma Bizjak, kulinarični blog Sladko Slane Brbončice www.sladkoslanebrboncice.si

0 comments on “Listnati žepki s špargljiAdd yours →

Dodaj odgovor