Mesno paradižnikova lazanja

Potrebujemo:

Bolonjsko omako po moje

Paradižnikovo omako

Bešamel omako

ter

8 listov lazanj (kdor jih ne naredi doma in tokrat jih tudi sama nisem, ker sem želela testirati v Sparu kupljene pod njihovo italijansko trgovsko blagovno znamko DeSpar, naj poskusi te-daleč najboljše med kupljenimi! So sveže jajčne lazanje, ki jih dobite v hladilniku),

40dag Tilzit sira, 1 mozzarella, maslo, parmezan sir

Ognjevaren keramičen pekač premažemo z maslom. Listi lazanje so pripravljeni za uporabo brez kuhanja, zato obložimo pekač z dvema listoma, premažemo ju z bešamelom, nato s paradižnikovo omako, ki ji sledi bolonjska omaka ter na koncu potresemo z naribanim Tilzit sirom. Prva plast nadeva je zaključena. Pokrijemo z naslednjima dvema listoma lazanj. Nadev ponovimo še 3 krat, vsega skupaj imamo torej 4 plasti nadeva. Na zadnji nadev, ko končamo s Tilzit sirom, naribamo še mozzarello ter pokapljamo še s preostankom paradižnikove omake. Zadnji nadev ostane odkrit, brez listov lazanje.

Lazanjo postavimo v pečico in jo pri 200 stopinjah Celzija pečemo 30-35 minut.

Postreženo na krožniku posujemo z ribanim parmezanom.

Recepte za vse tri uporabljene omake najdete na mojem blogu.

Print Friendly, PDF & Email