Njoki z omako iz domačih paradižnikov

Jaz sem danes njoke pripravila s paradižnikovo omako. Omako skoraj vedno naredim iz domačih paradižnikov, ki jih poleti, ko je sezona, kupim pri lokalni kmetici in jih shranim v skrinjo, za čas, ko jih ni.

Potrebujemo: 4 cele paradižnike ali 2 pločevinki pelatov, 1 čebulo, olivno olje, 2 žlici sladkorja, sol, liste sveže bazilike.

Paradižnikom pod vrelo vodo odstranimo lupino in jih narežemo na kose. V loncu segrejemo dve žlici olivnega olja in na njem prepražimo sesekljano čebulo, da zarumeni, dodamo na kocke narezan paradižnik, 2 žlici sladkorja, ki izniči kislino, nastrgane liste bazilike ter sol po okusu. Omako kuhamo 25 minut.

Njoke premešamo v omaki, serviramo na krožnik, dekoriramo z lističi bazilike, zraven pa ponudimo riban parmezan.

 

 

Print Friendly, PDF & Email