Panna cotta z jagodnim prelivom

Panna cotta z jagodnim prelivom. Italijanska sladica, ki s svojim okusom in videzom prepriča vsakega sladokusca. Smetanast okus dopolnite z jagodami.

Potrebujemo:

Za 6 porcij: 500 ml smetane za stepanje Pomurskih mlekarn, 120 g sladkorja, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, 1 jušna žlica ruma, 4 lističe želatine
Za preliv: 250g svežih jagod, sladkor po okusu, nekaj kapljic limoninega soka
Za dekoracijo: nekaj borovnic ali ostalega sadja po želji, bourbonska vanilija, lističi melise ali mete

Postopek priprave:
1. Liste želatine namočimo v mrzli vodi.
2. Smetano prelijemo v manjši lonec, dodamo sladkor, vaniljev sladkor ter rum. Nenehno mešamo, dokler ne zavre. Nato temperaturo kuhanja zmanjšamo in pustimo, da rahlo vre 10 minut. Med vrenjem večkrat premešamo. Po 10 minutah lonec odstranimo in vmešamo ožete lističe želatine. Z ročno metlico dobro premešamo, da se želatina popolnoma raztopi.
3. Kuhano smetano prelijemo v modelčke ali kozarčke ter za vsaj 5 ur postavimo v hladilnik.
4. Preden postrežemo, pripravimo še preliv. Poljubno sadje segrejemo skupaj s sladkorjem in pretlačimo, dodamo nekaj kapljic limoninega soka. Preliv ohladimo in prelijemo čez panna cotto oziroma dodamo v kozarčke. Dekoriramo s svežim sadjem.

panna cotta z jagodnim prelivom
Print Friendly, PDF & Email