Zelenjavna palačinka

Zelenjavna palačinka – ki niti ni prava palačinka, ampak nekaj vmes med palačinko in frtaljo ali celo nekaj tretjega. Je pa zelo dobrega okusa in nasitno.

zelenjavna palačinka
Za 1 palačinko potrebujemo:

2 jajci, 2 jušni žlici pirine moke, 2 jušni žlici kisle smetane, 1 koničasto rdečo papriko, 5-6 češnjevih paradižnikov, 1 majhno čebulo, baziliko, timijan, origano, sol, oljčno olje, riban parmezan

V ponvi na oljčnem olju prepražimo na tanke kolobarje narezano čebulo. Dodamo na manjše koščke narezano rdečo papriko, ki smo jo predhodno očistili in oprali. Rahlo solimo ter nekaj minut pražimo, da se zmehča. Dodamo češnjev paradižnik, ki smo ga prepolovili ter posujemo s timijanom in origanom.

zelenjavna palačinka

Medtem, ko se zelenjava počasi praži (vsega skupaj 10-12 minut, odvisno od našega okusa kako mehko zelenjavo dušimo) pripravimo jajčno zmes.

V posodici z ročno metlico stepemo 2 jajci, ju rahlo solimo. Dodamo kislo smetano ter pirino moko. Zmes ni gosta.

zelenjavna palačinka

Temperaturo kuhališča povišamo in ko se nam zdi olje dovolj vroče, vlijemo čez praženo zelenjavo jajčno zmes. Pokrijemo in tako pečemo 2 minuti. Odkrijemo in ker je masa še malce tekoča, z leseno penovko ob straneh rahlo privzdignemo palačinko. Pečemo še 2-3 minute, dokler masa ne zakrkne.

Pečeno preložimo na krožnik, posujemo z ribanim parmezanom ter dodamo lističe bazilike.

zelenjavna palačinka

Ta jed je najboljša še topla, poleg lahko ponudimo še svežo zeleno solato. Nič pa jedi ne manjka, če jo postrežemo hladno, kot prigrizek.

Vrsto zelenjave lahko izberemo po lastnem okusu (paradižnik, paprika, čebula, česen, jajčevci, bučke, šparglji, …)

 

0 comments on “Zelenjavna palačinkaAdd yours →

Dodaj odgovor