Pašta Norma

Pašta “Norma” Foto: Selma Bizjak

Količina: za 2 osebi

Zahtevnost: Preprosto

Čas priprave: 30 minut

Sestavine:

  • 2 pločevinki pelatov
  • 1 srednje velik jajčevec
  • 1 – 2 stroka česna
  • 6 lističev bazilike
  • origano
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • 1 čajna žlička glazure iz balzamičnega kisa
  • oljčno olje
  • sol
  • 240 g pašte (kratkih testenin)
  • rikota
  • parmezan ali ovčji sir Pecorino

Priprava:

  1. Jajčevec narežemo na manjše kocke, ki jih solimo in pustimo nekaj časa na cedilu, da spustijo odvečno vodo. Nato jih popražimo v globoki ponvi na vročem oljčnem olju. Pečene odstranimo iz ponve, predenemo jih na krožnik obložen s papirnato brisačko, da popije odvečno maščobo. V ponev dodamo še nekaj kapljic olja in na njem popražimo strt česen, dodamo sesekljane pelate, njihov sok, sladkor, sol in glazuro balzamičnega kisa. Kuhamo 15 minut, nato dodamo še pečene jajčevce in lističe sveže bazilike. Kuhamo še 5 minut. Omako odstavimo.
  2. V večjem loncu zavremo slano vodo, v kateri skuhamo pašto po navodilih proizvajalca. Kuhano odcedimo in takoj vmešamo v pripravljeno omako. Počakamo 5 minut, da se pašta prepoji z omako. Predenemo na globoke krožnike, posujemo s svežo rikoto in s parmezanom ali ovčjim sirom Pecorino. Za dekoracijo uporabimo sveže lističe bazilike.

Dober tek!

Pašta “Norma” Foto: Selma Bizjak

Recept je nastal za tednik Domovina www.domovina.je

0 comments on “Pašta NormaAdd yours →

Dodaj odgovor